Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe – unul dintre protestatari din 2018, care, la manifestaţia din 10 august, a fost lovit de către jandarmi, deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului – a anunţat, joi, că dosarul „10 August” a ajuns din nou în instanţă, potrivit unui răspuns pe care DIICOT l-a dat la plângerea formulată de acesta împotriva clasării dosarului respectiv.

„Dosarul 10 August este din nou în instanţă! Mi-a răspuns DIICOT la plângerea formulată de mine împotriva clasării dosarului şi se pare că ordonanţa de redeschidere a dosarului 10 August a fost deja înaintată judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, fiind înregistrat dosarul nr. 11327/31021”, a scris europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

Vlad Gheorghe a adăugat că vestea nu este „aşa de bună” pentru cei pe care îi vizează dosarul, respectiv ex-prefectul Speranţa Cliseru, Cazan Laurenţiu, Cucoş Gheorghe şi Sindile Cătălin.

„Pentru cine nu-i aşa o veste bună asta? Pentru şefii jandarmilor, care nu se pot bucura liniştiţi de pensiile speciale şi pentru ex-prefecta Speranţa Cliseru, prietena Gabrielei Firea, pe care îi vizează dosarul după cum urmează:

– Cazan Laurenţiu Valentin – abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, la fals intelectual, la uz de fals.
– Cucoş Gheorghe Sebastian şi Sindile Ionuţ-Cătălin – complicitate la abuz în serviciu şi la participaţie improprie la purtare abuzivă.
– Speranţa Cliseru – fals intelectual şi favorizarea făptuitorului”, a precizat europarlamentarul USR-PLUS.

Potrivit lui Vlad Gheorghe, sunt vizaţi şi Carmen Dan şi Liviu Dragnea, consideraţi responsabili de a fi dat ordine pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 August 2018 din Piaţa Victoriei.

„Nu e veste bună nici pentru cei care-au dat ordinele (da, Carmen Dan şi Liviu Dragnea, despre voi e vorba) şi nici pentru cei care-au dat efectiv cu bastoane, gaze şi grenade împotriva cetăţenilor paşnici – continuă cercetarea in rem şi presimt că vor urma nişte descoperiri interesante. Şi nişte puneri sub acuzare”, a conchis Vlad Gheorghe.

În ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), se arată că redeschiderea urmăririi penale îl vizează pe maiorul Cazan Laurenţiu sub aspectul săvârşirii de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual.

Coloneii Cucoş Gheorghe Sebastian şi Sindile Ionuţ-Cătălin sunt cercetaţi pentru participaţie improprie la purtare abuzivă, în vreme ce Speranţa Cliseru este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual.

„Ordonanta a fost înaintată judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.p, p., fiind înregistrat dosarul nr. 11327/31021”, se precizează în documentul emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.