Un șofer de TIR român a murit, vineri dimineață, pe o autostradă din Cehia, aproape de granița cu Slovacia. Camionul său s-a izbit violent de basculanta muncitorilor care lucrau la întreținerea șoselei de mare viteză, relatează Novinky.

Accidentul a avut loc înainte de ora 8.30, în pe autostrada D2, în direcția Brno – aproape de frontiera cu Slovacia. TIR-ul condus de șoferul român a lovit vehiculul drumarilor, aflat pe prima bandă și l-a împins în parapetul de pe mijlocul șoselei, ajungând pe contrasens.

„La opt și jumătate dimineața, șoferul camionului s-a izbit, în direcția spre Slovacia, de un vehicul de întreținere a drumurilor care se mișca lent în fața sa. În urma impactului, ambele mașini s-au lovit de parapetele de pe mijlocul autostrăzii”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Petr Vala.

Incidentul s-a petrecut sub ochii unui echipaj de poliție. De altfel, oamenii legii au fost primii care au intervenit și au încercat să îl salveze pe șoferul român.

La fața locului au sosit în scurt timp pompieri, ambulanțe și chiar și un elicopter medical, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. El a decedat în urma rănilor suferite, deși a primit îngrijiri la fața locului.

“Am trimis un elicopter și un echipaj medical la sol la fața locului. Salvatorii l-au resuscitat pe bărbatul de vârstă mijlocie”, a declarat Hedvika Kropáčková, o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare.

În urma accidentului a fost rănit și șoferul basculantei. A fost dus la spital pentru îngrijiri,a vând mai multe coaste rupte.

Momentul impactului a fost filmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.