Filmarea în care comisarul şef Christian Ciocan este prins de către colegii  săi de la Secţia 4 de Poliţie intrând cu o maşină ce avea ITP-ul expirat pe sens interzis a devenit virală.

După cum bine se ştie, Directorul Unităţii de Politici Publice din M.A.I. a comis şapte contravenţii  în doar câteva minute, fiind condus pentru interogatoriu, proces verbal şi declaraţii la secţia de poliţie. Acolo, comisarul-şef a dat un recital în cel mai pur stil interlop, ameninţându-şi permanent colegii.

Deşi foarte tânăr şi cu doar trei ani de carieră în spate, agentul Dumitru Diac nu s-a pierdut deloc cu firea. Politicos, dar ferm şi deloc impresionat de gradele şi funcţiile contravenientului, ieşeanul a aplicat legea în litera şi în spiritul ei, fără a ceda la presiunile şi ameninţările superiorului.

O atitudine curajoasă şi oarecum de aşteptat, dacă avem în vedere că atunci când era încă elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie, acum trei ani, a intervenit decis şi a reuşit anihilarea unui şofer în prag de comă alcoolică, înainte ca acesta din urmă să genereze un carnagiu pe bulevardul Primăverii din oraşul natal, potrivit informațiilor furnizate de Aloiasi.ro.

Şi de data asta a fost la fel de intransigent, n-a stat la parlamentări, a aplicat legea. „Dacă ar fi toţi ca el, multe s-ar schimba!”, a conchis un coleg de muncă.

Un tânăr ieşean în vârstă de 20 de ani, viitor poliţist, a făcut un gest demn de lăudat. Dumitru Diac este elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina. Tânărul aspirant la funcţia de poliţist îşi desfăşoară momentan stagiul de practică în cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi.

În seara de 27 aprilie 2018, Dumitru Diac, se îndrepta cu maşina dinspre bdul Ţuţora spre Podu Roş. În intersecţie, tânărul elev a observat cum un alt participant la trafic a fost pe punctul de a intra în coliziune cu un alt autovehicul. După câţiva metri, acelaşi şofer era să se izbească de un alt autoturism. În intersecție, am observat cum era să între într o masină. S-a oprit la limită.  A mai mers jumătate de metru, după care iar era să între în alta.

” Mi-am dat seama că nu era ceva în regulă cu şoferul. Am coborât din mașină în intersecție, cu gând să-i scot cheile din contact.  Când să ajung la el, a demarat în trombă. M-am urcat înapoi în mașină, m-am dus după el pe bdul Primăverii, am claxonat de câteva ori, i-am dat flash-uri și a tras pe dreapta.  Am coborât din mașină, m-am dus la el, i-am tras cheia din contact, după care l-am întrebat ce-i cu el. În momentul în care a început să vorbească, am simţit că avea halenă alcoolică. L-am întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice și a zis că servise un pahar cu vin. Am văzut că nu e în stare să conducă şi am sunat la 112″, a precizat viitorul agent de poliţie, Dumitru Diac, practicant în cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi.

Dupa toata aceasta povesteMinistrul de Interne Lucian Bode a dispus încetarea împuternicirii comisarului Christian Ciocan în funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, în urma raportului primit de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, realizat după filmarea publicată de sindicatul Europol.

Comisarul-șef Christian Ciocan apare în filmare discutând pe un ton aprins cu un polițist în uniformă, în sediul Secției 4 de poliție din București, după ce fusese sancționat în trafic.

Potrivit comunicatului MAI, Ciocan își va desfășura activitatea în continuare în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.