Privind cazul de acum două zile, când activistul de mediu Tiberiu Boșutar a sesizat printr-un apel la 112 un transport suspicios de material lemnos, revenim cu informarea IPJ Suceava, după cum informează Ziardesuceava.ro. 

Captura este una IMENSĂ, care se datorează în exclusivitate activistului, care nu a fost lăsat să filmeze în incinta ocolului silvic, deși face munca altora, care sunt plătiți cu bani grei de către Statul Român!

„În baza sesizării, pe DN 2 E pe traseul Cornu Luncii – Sasca Nouă s-a deplasat patrula din cadrul SPR 7 Mălini, fiind identificat ansamblul în staționare în parcarea aflată în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

A fost verificat în baza de date SUMAL prin dispecerul de serviciu al Poliției municipiului Fălticeni reieșind că acesta transportă cantitatea de 52,95 mc în baza unui aviz de însoțire ce indica locul de încărcare a materialului lemnos ca fiind localitatea Frasin.

Din verificările efectuate prin comparație cu ruta parcursă și kilometrajul indicat la bordul vehiculului au rezultat neconcordanțe, fapt pentru care ansamblul rutier a fost condus la Ocolul Silvic Mălini pentru continuarea cercetărilor.

A fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul I.S.C.V.R. Suceava și din cadrul Ocolului Silvic Mălini pentru a verifica ansamblul rutier în cauză conform competențelor.

De asemenea s-a solicitat sprijinul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava și al Gărzii Forestiere Suceava pentru efectuarea unui control la sediul unității titulare a transportului din comuna Vama.

Urmare a verificărilor efectuate s-a constata că a fost realizat un transport multiplu cu utilizarea aceluiași aviz emis în ziua precedentă. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de <transport de material lemnos fără documente specifice>.

De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea cantității de 52,95 mc cherestea și la indisponibilizarea ansamblului auto în valoare de 50.000 euro utilizat la transportul materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirii și probării întregii activități infracționale”, a transmis IPJ Suceava.

Vă amintim că astfel, Tiberiu Boșutar a demonstrat că Mafia Lemnului fentează SUMAL 2, iar camioanele transportă ilegal material lemnos în continuare. Un transport ilegal de cherestea a fost confiscat de polițiști datorită activistului de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.