Probleme mari pentru un agent de poliție din Lugoj, implicat într-un accident rutier la începutul acestei luni, dar și pentru unii colegi de-ai lui, potrivit informațiilor furnizate de Tion.ro.

Agentul a urcat băut la volan și a plecat de la locul accidentului. Oamenii legii sunt acuzați că au încercat să mușamalizeze cazul, iar ofițerul de poliție vinovat a rămas 90 de zile fără permis și este cercetat disciplinar.

Accidentul s-a petrecut în 3 iulie, la ora 22.10, în orașul Lugoj, pe splaiul 1 Decembrie 1918. Oamenii legii au fost sesizați atunci prin 112 și au mers la fața locului.

„În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 41 (de ani – n.r.) a intrat în coliziune cu autoturismul aflat în fața sa, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, ulterior acesta intrând în coliziune cu autoturismul aflat în fața sa, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani. În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului în vârstă de 41 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, transmiteau reprezentanții IPJ Timiș în ziua accidentului.

Oamenii legii mai spuneau, a doua zi, că colegul lor a stat la fața locului până la sosirea ambulanței, dar pentru a evita ca situația să degenereze s-a deplasat la unitatea de poliție. Iar conducătorii auto ar fi fost testați cu etilotestul și nimeni nu a fugit de la fața locului.

Imaginile de la fața locului arată însă altceva. Ceilalți șoferi implicați suflă în etilotest, dar polițistul vorbește mai mult timp la telefon, în mașină. La un moment dat iese din autoturism, dar nu suflă nici atunci în aparat, ci pleacă acasă, motivând că este hărțuit.

S-au extins acuzațiile, la o săptămână de la accident

O săptămână mai târziu, cazul revine în atenția publică. Un cititor Tion spune că polițistul lugojean a fost ajutat de colegii lui să plece de la locul accidentului. Confirmarea vine acum de la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș. Se pare că în cele din urmă omul legii a fost testat de alcoolemie.

„Cu privire la evenimentul rutier petrecut în data de 3 iulie 2021 în Lugoj, în care un ofițer de poliție a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu o victimă, vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Precizăm faptul că au fost testați toți conducătorii auto, rezultând o valoare de 0,19 mg/l în cazul ofițerului de poliție, acestuia fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, totodată a fost condus și la o unitate spitalicească pentru a-i fi prelevate două probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, transmit, luni, oamenii legii.

La nivelul IPJ Timiș a fost deschisă și o anchetă internă. Biroul Control Intern face verificări pe linie disciplinară „cu privire la comportamentul ofițerului, cât și cu privire la modul de acțiune al polițiștilor care au intervenit la eveniment”. În plus, polițistul este acuzat acum și de părăsirea locului accidentului.

„De asemenea, în urma cercetărilor efectuate și analizării materialului probator de către procurorul de caz, vă comunicăm că au fost extinse cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Până în prezent, polițistul nu a mai fost implicat în accidente rutiere și nu are alte abateri”, mai spun reprezentanții IPJ Timiș.

Ofițerul de poliție a rămas în funcție până la finalizarea anchetei penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.