O companie din China a reușit să ridice un bloc de 10 etaje în 28 de ore și 45 de minute, folosind unități modulare îmbinate care formează o structură denumită ”Clădire Vie”.

Blocul de 10 etaje a fost ridicat în orașul Changsha de către compania Broad Group, cu ajutorul a trei macarale și o forță de muncă impresionantă, scrie Global Construction Review.

La final, blocul era finisat complet, cu instalațiile electrice și sistemul de țevi instalate, totul în mai puțin de 29 de ore. Mai exact, 28 de ore și 45 de minute.

Firma este specializată în unități structurale prefabricate, iar sistemul Living Building (Clădire Vie) a fost conceput pentru a fi ușor de transportat și instalat.

Componentele încap într-un container de transport standard și pot fi ansamblate împreună la fața locului. Cablurile și conductele sunt, de asemenea, montate din fabrică.

Sistemul folosește plăci de oțel B-Core ca elemente structurale. Compania spune că acestea sunt de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai puternice decât alternativele convenționale și pot rezista cutremurelor și taifunelor.

A mai ridicat un bloc cu 57 de etaje în 19 zile

Costul este „mai mic decât cel al unei clădiri din oțel carbon” și are un consum foarte mic de energie, mai spune compania.

Broad Group susține, de asemenea, că rezistența și ușurința B-Core permit ridicarea unor clădiri de până la 200 de etaje, exclusiv din astfel de moduluri.

În 2012, compania a inaugurat printr-un ceremonial în Changsha un proiect de construire a celui mai înalt turn din lume, de 838 metri – cu 10 metri mai înalt decât Burj Khalifa din Dubai.

Broad Group a susținut atunci că ar putea depăși turnul rezidențial supranumit Sky City în doar opt luni, dar nu a reușit să obțină aprobările necesare și nu a mai fost niciodată construit.

A continuat să ridice însă alte câteva turnuri cu viteza fulgerului folosind tehnica sa de prefabricare, cum ar fi o clădire cu 57 de etaje în doar 19 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.