O femeie din localitatea Bolboşi, judeţul Gorj, acuză doi polițiști că au târât-o pe jos, până la autospeciala de poliție. Ea spune că ofițerii au vrut să o ducă la secție, fără să-i spună de ce este acuzată, relatează publicația locală Pandurul citată de Libertatea. 

În replică, autoritățile susțin că femeia a fost recalcitrantă, iar ofițerii nu au mai dus-o la secție, ci au anunțat-o că o să fie sancționată pentru că nu a purtat masca de protecție și pentru că a opus rezistență.

Incidentul a avut loc pe 10 aprilie. Ana Tudorescu, în vârstă de 57 de ani, susține că incidentul a izbucnit după ce un vecin a reclamat-o că vrea să-i dea foc vegetației uscate din curte. „M-am trezit cu doi polițiști acasă la mine, m-au chemat să merg la postul de poliție. I-am întrebat pentru ce, nu s-au recomandat să spună cine sunt, ce-am făcut, de ce să mă duc la postul de poliție și au început să tragă de mine.

Eu m-am opus, sunt operată de cancer și am avut și accident vascular. M-au traumatizat, m-au luat cu forța până unde parcaseră mașina, cam 25-30 de metri. A sărit fiul meu și îi filma. Au tras de mine până au rămas hainele într-o parte, încălțămintea într-o parte, m-au zgâriat”, a povestit Ana Tudorescu, într-o intervenție la Realitatea Plus.

În filmarea cu momentul reținerii, realizată de fiul femeii, Ana țipă în momentul în care este preluată de polițiști. „Ce faceți, doamnă? Vă rog frumos să mergeți cu noi”, spun agenții. Femeia se împotrivește și, la un moment dat, în timp ce se zbate, spune: „Sunt bolnavă de cancer, nu mă omorâți aici”. La un moment dat, femeia apare întinsă pe jos, iar un agent apelează numărul 112: „Vreau și eu o salvare la Bolboși, la gară. Avem o persoană care a fost recalcitrantă. Este conștientă”.

IPJ: Femeia a refuzat să se legitimeze Inspectoratul Județean de Poliție Gorj susține că femeia femeia „a refuzat să se legitimeze, nu purta masca de protecție si avea un comportament recalcitrant”. Polițiștii au decis să o ducă pe femeie la secție pentru „stabilirea identității și luarea măsurilor legale, moment un care au intervenit în favoarea femeii fiul și fratele său”, anunță IPJ Gorj într-un comunicat. „Pentru ca situația să nu degenereze, politștii au renunțat la măsura de conducere la sediul politiei și i-au adus la cunoștință va fi sancționată pentru refuz de legitimare, neportul măștii de protecție și tulburarea ordinii și liniștii publice”, mai transmit autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.