Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta împotriva purtării măștii de protecție.

Oamenii stau într-un grup compact, niciunul dintre ei nu poartă mască și nici nu respectă vreo măsură de prevenție și flutură steaguri și pancarte. Unii dintre ei au icoane și steaguri ale României inscripționate cu „Dacii Liberi” sau imprimate cu simbolul lupului dacic.

Până în momentul în care ajung în mijlocul mulțimii, oamenii poartă masca de protecție, mai ales având în vedere că zona este împânzită de polițiști. În momentul în care ajung în zona din apropierea guvernului, mai toți își dau masca jos.

Pe baloanele aduse de protestatari este scris „Jos dictatura medicală”. Protestul este condus de cine altcineva decât de senatoarea Diana urlătoarea  Șoșoacă.

În piață sunt prezenți oameni de toate vârstele, au fost aduși inclusiv copii. Protestul a fost aprobat, dar doar pentru un număr de 100 de participanți.

Arafat, a declarat, sâmbătă, după ședința de urgență condusă de premierul Florin Cîțu, la care a participat și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și vicepremierul Dan Barna, că împreună cu medicii și specialiștii din Sănătate au discutat situația epidemiologică actuală. Numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1457 la nivel național, din care 115 neocupate.

Organizatorul a fost deja amendat pentru că a încălcat limita de participanți, potrivit informațiilor furnizate de Digi24.ro. 

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu s-a discutat despre carantinarea Capitalei în cadrul ședinței de urgență care a avut loc sâmbătă după-amiază la sediul MAI. El a precizat că va avea loc duminică o ședință la Prefectura București, unde se va decide prelungirea măsurilor actuale de gestionare a epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.