Politia greaca a raportat 25 de arestari in weekend, dupa ce sambata a fost nevoita sa disperseze un protest anti-vaccinare in centrul Atenei, informeaza DPA, citata de Agerpres. 

Cateva mii de persoane s-au adunat mai intai in Piata Syntagma din capitala Greciei, protestand impotriva noilor legi grecesti care impun vaccinarea in anumite cazuri. Politia a intervenit atunci cand protestul a devenit violent.

Protestatarii au aruncat cu pietre si dispozitive incendiare asupra oficialilor, ceea ce a determinat fortele de ordine sa foloseasca tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

Protestele uneori violente impotriva politicii grecesti privind coronavirusul au devenit norma. Multi dintre protestatari sunt fie extremisti de dreapta, fie membri ai unor grupuri deosebit de religioase.

Protestele au devenit mai frecvente de cand guvernul a impus legi menite sa combata cresterea ratei de infectare. Lucratorii din domeniul sanatatii sunt obligati sa se vaccineze, de teama sa nu-si piarda locul de munca. De asemenea, legea le interzice oamenilor sa intre in spatii inchise, cum ar fi restaurante, cluburi sau teatre, daca nu au fost vaccinati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.