Un camionagiu român i-a uimit pe agenții Administrației Naționale a Impozitelor și Vămilor (NAV) din Ungaria, care la un control de rutină au descoperit un dispozitiv unic prin care șoferul fenta plata taxei de drum, relatează Antena 3, care preia informațiile publicate de NAV.

Un control de rutină pe drumul naţional 86, efectuat de personalul Administrației Naţionale Fiscale şi Vamale din Ungaria pe 7 iulie, a scos la iveală o metodă unică pe care un șofer român de TIR o folosea ca să nu plătească vinieta. Românul călătorea la volanul camionului său spre Italia, atunci când a fost oprit și verificat.

Inspectorii NAV au observat că plăcuța cu numărul de înmatriculare era poziționată cu fața în jos, spre asfalt, iar când au verificat-o mai atent, au descoperit că, de fapt, era mobilă.

Practic, au văzut uimiți agenții, era acționată cu ajutorul unei pedale montate pe pedalier, în stânga. Românul circula cu plăcuța înclinată și în acest fel nu putea fi identificat vehiculul de camerele de supraveghere de pe autostrăzi și drumurile naționale.

Dacă observa un echipaj de poliție, acționa pedala și plăcuța revenea la poziția regulamentară, numărul devenind vizibil. Angajații NAV au publicat un videoclip cu pedala și cum funcționa ea și în același timp au sesizat poliţia, care a iniţiat o anchetă pentru utilizarea abuzivă a unei plăcuţe de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.