Un activist din județul Buzău a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția, care se afla acolo tocmai ca să îl protejeze.

Victima se numește Robert Gabriel Nițu și a ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor vânzători ilegali de păsări, potrivit informațiilor furnizate de Stirileprotv.ro. 

În prezent, măsurile dispuse la nivel național de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare interzic comerțul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Însă activistul a observat că unii indivizi nu țin cont de aceste prevederi și a încercat să îi fotografieze, pentru a sesiza public neregulile din județul Buzău.

Bineînțeles, activitatea sa nu a fost pe placul comercianților ilegali de păsări, care au început să-l agreseze.

”A fost o urmărire că în filmele de western. Sau nici acolo nu cred că .. Exact ca în cartelele de Medelin din Columbia, unde traficanții n-au nicio frică nici de lege, nici de poliție, nici de nimeni.” – spune bărbatul.

Aceștia, nu doar că i-au spart geamul lateral și i-au lovit mașina, dar l-au și bătut cu pumnii și picioarele.

”M-au așteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulație care puteai să treci, și ceilalți cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au bușit în lateral, și în stânga și în dreapta, exact ca în filmele de acțiune. Deci urmărire ca în filme. Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine …” – povestește Nițu.

Imediat, bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul poliției. Iar poliția a venit, însă bărbatul a fost bătut din nou de acei indivizi, chiar de față cu organele legii.

Polițistul ”nu a auzit” strigătele de ajutor, deși se afla la 4 metri de victimă

Ba mai mult decât atât, în timp ce era bătut și striga în gura mare după ajutor, polițistul care se afla la câțiva metri de el … nu auzea nimic, pentru că stătea de vorbă cu unul dintre agresori.

”În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist. Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din fața noastră, practic, a mea și a poliției, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, și nu au reușit să mă omoare acolo, erau 5 persoane – o polițistă care era în fața lor și polițistul care era în spatele mașinii, când au venit ăștia cu Volvo, polițistul stătea de vorbă cu acel individ.

Nu știu ce să mai înțeleg, probabil că se cunoșteau, pentru că polițistul nu mă auzea. Nu știu, nu știu ce să zic ..După aia, din informațiile mele am înțeles că se cunosc pe acolo .. Nu știu ce să mai cred. Deci eu strigam după domnul polițist, că vin ăștia să mă lichideze, și el nu mă auzea. O să vedeți imaginile, cât am putut să țip, să urlu, deși era la 4 metri de mine, 3 metri .. Tot discuta cu acea persoană.

Au venit ăștia de aici, 3 persoane. Unu s-a urcat pe mașină, pe parbriz, altul, aici mi-a aplicat lovituri, s-a dus după aceea să ia o piatră. Și chiar și acesta care discuta cu polițistul a venit și mi-a dat aici, în … De față cu polițistul! După care a luat-o prin spatele mașinii, mi-a deschis portiera din dreapta și acolo mi-a dat cu picioarele. Aici, ăștia dădeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut să dea în mine.” – a povestit activistul din Buzău.

Activistul din Buzău: ”Mi-am dat seama că poliția nu mă proteja cu nimic”

În aceste condiții, singura soluție pentru cel care era bătut de față cu poliția a fost … fuga.

”Mașina fiind cu motorul pornit, am accelerat, să ies de acolo. Eu cu poliția acolo luam bătaie, nu putea să-i stăpânească. Ăștia erau și mari, făcuți, hotărâți, adică. N-au venit să .. Nu conta că poliția era acolo. Și mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic. Să fug.” – mai povestește Gabriel Nițu.

Activistul se mai întreabă de ce polițiștii nu au folosit armele din dotare pentru a-i proteja viața.

”Trebuie să înțelegeți un lucru. Noi nu suntem în România siguri. România a devenit deja o țară în care poliția a pierdut controlul. Nu este prima dată când mi se întâmplă chestia asta. Cum adică, să te duci la poliție, poliția să te protejeze, și nici polițista, nici polițistul n-au scos pistolul. Știau că vin din față, i-au văzut că vin 3-4 agresori, din spate la fel. Mă, frate, stau cu pistolul în mână să pot să protejez pe omul ăsta, că ei sunt 7 și noi suntem 2.” – a mai spus el.

În final, câțiva dintre agresori au fost reținuți de forțele speciale de intervenție, potrivit imaginilor care au fost filmate chiar de către activistul-victimă.

1 COMENTARIU

  1. politia PSD A RAMAS ACEIASI,
    ACUM VOR CEI DIN PSD SA PUNA MANA IARA PE ROMANIA SA FUTE LA GREU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.