Aproximativ 20 persoane, în frunte cu Codruţa Cerva, activistă cunoscută pentru impicarea în proteste care au folosit PSD-ului, au adus saci plini de gunoaie pe care i-au vărsat pe scările Primăriei Sectorului 1, relatează Aktual24.ro.

“Sunteţi un gunoi de primar, doamna primar!”, a strigat, în direct la România TV, Codruţa Cerva, o apropiată a fostului primar pesedist Daniel Tudorache.

Potrivit sursei citate, una dintre persoanele prezente la faţa locului a susţinut că furturile din România fac parte din agenda lui George Soros în ţara noastră.

“Avem conducători criminali şi hoţi”, a adăugat femeia intervievată.

De asemenea, la faţa locului au mai putut fi auzite mesaje precum “Clotilde, la puşcărie!” sau “Demisia!”.

“Ce nu o dă afară, ce a venit nenorocita asta aici?”, a strigat o altă femeie.

La faţa locului s-au prezentat şi agenţiei ai Poliţiei Locale, care au afirmat că persoanele ce au depozitat “ilegal” gunoaie în spaţiul public vor fi amendaţi.

Ulterior, grupul de persoane s-a deplasat pe strada unde locuieşte edilul Sectorului 1.

Incidentul are loc în condiţiile în care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că instituţia pe care o conduce va depune plângeri penale împotriva Companiei Romprest Service S.A. pentru şantaj. Edilul a mai anunţat că va solicita autorităţilor ridicarea licenţei de operator a Romprest, după ce respectiva companie a refuzat, zile în şir, să ridice gunoiul din Sector pe motiv că nu i-au fost plătite toate facturile.

“Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector şi şi-a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1”, a adăugat Clotilde Armand.

La rândul lor, după ce cetăţenii din Sectorul 1 au stat cu gunoiul pe străzi câteva zile, reprezentanţii Romprest au anunţat sâmbătă după-amiază că situaţia de blocaj din Sectorul respectiv a fost dezamorsată.

Totodată, angajaţii firmei Romprest au început, duminică dimineaţa, să ridice gunoiul abandonat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1. Detalii aici.

Nu este pentru prima dată când Cerva a manifestat un comportament de acest gen.

Mai exact, pe 14 aprilie, în faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc o scenă ireală. Nemulţumite că un tânăr strângea hârtiile cu lozinci puse de ele pe treptele instituţiei, Oana Lovin şi Codruţa Cerva, ambele cunoscute pentru faptul că au dat flori jandarmilor după 10 august şi pentru faptul că promovează proteste anti-restricţii, l-au agresat pe acesta nu numai verbal, dar şi fizic.

Potrivit unor imagini difuzate în spaţiul public, Cerva l-a îmbrâncit pe tânăr, a tras de el şi a mers până la a-l lovi cu piciorul şi cu umbrela. La rândul său, Lovin i-a turnat cafea în cap. De asemenea, cele două s-au amuzat copios de agresarea tânărului, care nu le-a ripostat.

Mai mult, activistele au strigat înjurături şi au aruncat cu ciolane pe treptele Ministerului.

O zi mai târziu, Cerva şi Lovin au fost amendate de jandarmi cu 400 de lei pentru “încălcarea unor norme de conduită socială, a ordinii şi liniştii publice, precum provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”. Ulterior, pe numele celor două femei a fost deschis un dosar penal.

Codruţa Cerva a intrat în prim planul atenţiei publice în urmă cu câţiva ani, când ieşea în stradă pentru a cere eliberarea lui Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.