Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, miercuri, că sunt luate în calcul mai multe variante de lucru privind situația școlilor în următoarea perioadă, una dintre ele fiind aceea de a fi decuplate de rata de incidență, iar copiii să meargă la școală cu prezență fizică chiar dacă se depășește 6 la mie.

”Sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este să decuplăm de rata de incidenta. De fapt, modalitatea prin care copiii să meargă la școală să fie altfel reglementată. In sensul în care indiferent de rata de incidență, copiii să meargă la scoala cu prezență fizică și să existe o monitorizare foarte riguroasă de identificare a cazurilor pozitive. Se vor închide evident acele clase unde sunt identificate cazuri.

Dacă într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata e de peste 6 la mie, atunci școala poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri. Poate părinții au fost mai responsabili, copiii au respectat regulile. Suntem într-o altă perioadă a pandemiei”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a subliniat că e ”prioritatea noastră să facem tot ce ține de noi ca, în final, copiii să poată merge la școală în condiții cât mai sigure și cu prezență fizică”.

”Așa ei beneficiază de toate avantajele psihoemoționale, de toate cunoștințele transmise de dascăli. Beneficiile sunt uriașe, pierderile sunt greu de estimat la această dată”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, citat de observatornews.ro. 

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță le recomandă părinților și bunicilor să meargă să se vaccineze pentru a putea ține școlile deschise. Medicul a amintit că, în ultima perioadă, a crescut numărul persoanelor care au mers să se vaccineze anti-COVID.

”Aproape 20.000 de persoane au fost vaccinate, ieri, cu prima doză de vaccin. Ar fi foarte important ca în perioada următoare să atingem capacitatea maximă de vaccinare, să depășim 100.000 de doze administrate în fiecare zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.