Liderii Aliantei USR PLUS, Dan Barna (in imagine) si Dacian Ciolos, sustin o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 9 septembrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, într-o conferinţă de presă, că USR PLUS va propune ca pe cărţile de identitate să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu.

Acest lucru ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a justificat copreşedintele partidului.

Dan Barna a declarat, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS de marţi, că le va propune colegilor din coaliție ca pe cărțile de identitate să nu fie trecut domiciliul.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliţie şi-l vom propune colegilor noştri este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a declarat Dan Barna, potrivit Mediafax.

Potrivit vicepremierului, această modificare pe cărțile de identitate ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”.

Românii vor avea, începând din august, cărţi de identitate electronice

În martie, ministrul Lucian Bode anunța că putem solicita, în a doua parte a anului, cărţi de identitate electronice. Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cartea de identitate se va emite în sistem informatizat, va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură faţă, cu dimensiunile (lungimea – 105 mm; lăţimea – 74 mm și grosimea – 0,7 mm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.