Reformarea Academiei de Poliţie, promisă şi anunţată cu mare pompă de ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a oprit înainte să înceapă.

Marţi se împlinesc două luni de când Guvernul României a aprobat hotărârea de reorganizare a universităţii transformate – sub nasul miniştrilor – în una dintre cele mai mari fabrici de plagiat şi impostură cunoscute în mediul academic românesc, scrie jurnalista Emilia Şercan, într-o analiză publicată în PressOne.

Hotărârea de reorganizare a Academiei de Poliţie trebuia să fie „pilon fundamental al procesului de reformă al MAI”, potrivit ministrului Bode.

Jurnalista arată însă ce s-a întâmplat de fapt în aceste două luni:

– Ministrul de Interne continuă să păstreze în funcţiile de rector şi prorector al Academiei de Poliţie două persoane suspecte de plagiat, care blochează sistematic procesul de reorganizare chiar sub nasul ministrului.

– Senatul a decis ca toate funcţiile academice – inclusiv prorectori şi decani – pot fi ocupate de persoane care nu sunt cadre didactice şi nici nu au doctorat. Evident, decizia asta e cu bătaie lungă pentru protejarea profesorilor-plagiatorilor care se tem că ar putea rămâne fără titlul de doctor, dar chiar şi aşa vor să predea mai departe în Academie.

– Facultatea de Poliţie – care a absorbit şi fostele facultăţi de Jandarmi, Poliţie de Frontieră şi Drept – este condusă de un profesor de sport.

– Conducerea Academiei ignoră de 46 de zile cererea expresă a ministrului Lucian Bode ca fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul ameninţării mele cu moartea, să fie îndepărtat din Academie. Mutarea lui din Academia e blocată de conducerea Academiei.

„Cum de sunt toate acestea posibile? Ei bine, conducerea actuală a Academiei este protejată chiar de directorul de cabinet al ministrului Bode, Marius Florin Mihăilă, care dirijează lucrurile din umbră.

Cu Mihăilă în preajma lui Bode, reforma Academiei a rămas doar o caraghioasă promisiune guvernamentală, frânată discret în culise de directorul de cabinet, care a reuşit dibace să-l manevreze pe ministru astfel încât să poată bloca toate demersurile începute pentru a schimba lucrurile”, a afirmat Emilia Şercan.

Pentru a citi integral analiza intraţi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.