Ungaria a respins, miercuri, ultimatumul Comisiei Europene care îi cerea abrogarea legislației anti-LGBT adoptată în urmă cu două săptămâni.

Guvernul ungar transmite că eforturile UE sunt în zadar și că legea nu va fi abrogată, relatează Reuters.

Comisia Europeană a avertizat, miercuri, că va da în judecată Ungaria dacă nu se conformează, însă reprezentanții guvernului de la Budapesta au anunțat că își păstrează poziția. Șeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas a reiterat-o, miercuri:

„Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiștilor LGBTQ să intre în școli și creșe sunt în zadar. Nu suntem dispuși să facem asta”, a spus el.

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul Uniunii poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.

„Această lege pune homosexualitatea pe picior de egalitate cu pornografia. Această lege folosește protecția copiilor, căreia îi suntem dedicați cu toții, ca o scuză pentru a discrimina oamenii din cauza orientării lor sexuale. Această lege este rușinoasă.

Contrazice profund valorile fundamentale ale Uniunii Europene, protecția minorităților, demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului. Dacă Ungaria nu pune lucrurile la punct, Comisia va folosi puterile cu care este învestită în calitate de garant al tratatelor”, a spus von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.