Budapesta nu va accepta niciun fel de majorări de taxe pentru companiile multinaționale, a declarat ministrul de finanțe al Ungariei, Mihaly Varga, într-un interviu acordat portalului de știri Origo, preluat de Reuters și MTI.

Declarația vine în contextul discuțiilor despre un impozit minim pe profitul companiilor care să fie valabil la nivel global.

Oficialii G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente) au convenit să sprijine ideea de introducere a unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord ce ar putea servi drept bază pentru un acord valabil la nivel mondial.

Mihaly Varga a declarat că „Ungaria refuză să sprijine orice majorări de taxe, în special cele care ar avea un impact negativ asupra competitivităţii, nu doar a ţării, ci şi a companiilor străine prezente aici”.

Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi graţie acestuia Budapesta a reuşit să atragă o serie de mari investiţii în sectorul construcţiilor de automobile, care au stimulat creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

„Putem promova doar interesele Ungariei, chiar dacă trebuie să sfidăm o propunere a preşedintelui SUA”, a declarat ministrul ungar de finanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.