Dezbaterea publică cu tema „Sănătatea, în ce direcţie 2014 promisiuni, 2015 perspective?” organizată de Asociaţia “Noi şi ceilalţi”

Instalațiile electrice din majoritatea spitalelor pur și simplu nu fac față consumului necesar pentru a alimenta toată aparatura medicală. Este și motivul pentru care în permanență e nevoie de lucrări de adaptare.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a povestit la DigiFM, în emisiunea Omul Potrivit, un incident recent – instalația electrică, deși schimbată recent, nu a putut face față alimentării unui tomograf nou, așa că a fost nevoie de lucrări speciale pentru ca aparatul să funcționeze.

„Încercăm să nu supraîncarcăm circuitele. Și zicem asta nu în ideea în care nu știm ce se întâmplă. S-au făcut controale, evaluări și s-au dat recomandări după (incendiul de la) Piatra Neamț și avem toate hârtiile care spun că în Spitalul „Victor Babeș”, deși este un spital vechi, avem circuitele care suportă consumatorii respectivi.

Dar consumatori erau cei care funcționau în momentul evaluării, dar având nevoie și punând în funcțiune tomograful pe care l-am primit și care funcționează de câteva luni bune aici, doctorii au simțit miros de ars. Atunci am oprit tomograful.

A stat două săptămâni oprit pentru că au venit echipe de specialiști și au constatat că e o supraîncărcare cu tomograful ăsta și am schimbat tabloul electric”, a spus dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

„Indiferent ce schimbăm și cât, ne-au atenționat cei care au fost aici, că dacă consumatorii sunt peste ceea ce suportă chiar o instalație nou-nouță, atunci se va produce accidentul. Ce înseamnă să schimbi tot?

Să schimbi tot, să calibrezi și să aduci curentul necesar, să pui mai multe tablouri electrice, fiecare pavilion să aibă propriul tablou electric, ceea ce nu are acest spital, dar va avea. Dacă focul pornește de la un chibrit și se aprinde un cearșaf, acolo sunt măștile de oxigen, tuburi, nu se aprinde nimic instant, dar în câteva minute se aprinde tot ce este inflamabil.

Nu vă puteți imagina cât de inflamabile sunt hainele noastre de protecție, cearșaful de unică folosință… dacă s-a aprins așa ceva, focul pornește, e întreținut de oxigen, sigur că totul se aprinde și poate să și explodeze”, a completat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.