Renate Weber a dat in judecata Parlamentul pentru ca a fost revocata din functia de Avocat al Poporului. Dosarul a fost inregistrat pe 17 iunie la Curtea de Apel.

Prima infatisare ar urma sa aiba loc pe 2 iulie, anunta Mediafax. CCR ar trebui sa dea marti verdictul in cazul sesizarii PSD privind revocarea din functie a Renatei Weber.

Weber a anuntat deja ca s-ar putea folosi de decizia CEDO in cazul Kovesi pentru a obtine si ea castig de cauza.

„Sincer va spun, de cand a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reprosa statului roman ca doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei cai de atac, ma intreb si eu daca nu e firesc sa nu existe o cale de atac a mea, pentru ca este vorba de o revocare a mea”, a declarat Weber la Antena 3 in luna februarie.

Intrebata daca are si ea de gand sa mearga la CEDO, Weber a raspuns: „Deocamdata vreau sa sa vad cum se vor desfasura lucrurilor, iau si eu in calcul mai multe aspecte. Chiar nu pot sa cred sub nicio forma ca poti sa-i spui unui Avocat al Poporului ca a incalcat Constitutia, este o contradictie logica”.

In 2018, Renate Weber a aplaudat revocarea lui Kovesi din fruntea DNA. „E o decizie care vine foarte tarziu. Din punctul meu de vedere e inadmisibila o incalcare a unei decizii CCR timp de 30 de zile. Pana la urma e o hotarare care era de asteptat in sensul in care nu-si putea permite presedintele sa incalce Constitutia si deciziile CCR, mai ales in conditiile in care a iesit si presedintele Comisiei de la Venetia si a subliniat ca deciziile Curtii Constitutionale trebuie respectate. Nu avea de ales”, sustinea Weber.

Sursa știre : Aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.