Trei preoți din Vaslui sunt cercetați într-un dosar penal din cauza unei slujbe pe care au ținut-o în biserica Sf. Parascheva din Vaslui.

Este vorba despre o slujbă de comemorare a mareșalului Ion Antonescu.

Procurorul Alina Boboc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a confirmat faptul că pe 8 iunie a fost înregistrat un dosar penal “în care se fac cercetări in rem, cu privire la fapta de a promova în public cultul persoanelor vinovate de sâvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității, de crime de război, precum și fapta de a promova în public idei și concepții fasciste, legionare, rasiste sau xenophobe”, notează Vremea Nouă.

Plângerea a fost făcută de Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei.

Acesta a susținut că slujba respectivă “a încălcat flagrant legislația în vigoare, fiind, la prima vedere, o faptă penală”.

Cel care i-a dat pe preoții Andrei Crețu, Neculai Bădărău și Adrian Buimac pe mâna procurorilor a fost Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, care spunea că ceremonia ținută în biserica Sf. Parascheva din Vaslui” a încălcat flagrant legislația în vigoare, fiind, la prima vedere, o faptă penală”.

Obiceiul lui Muraru de a înăbuși orice încercare de comemorare a eroilor acestui neam este mai vechi și se înscrie în curentul neomarxist care se dorește a fi impus cu forța și în țara noastră, pentru ca generațiile care vin să nu mai aibă niciun reper de care să se sprijine, după părerea ziariștilor de la Vremeanoua.ro. Ziarul continuă să fie în apărarea preoților adăugând că în luna aprilie a acestui an, același personaj amenința că îi va face plângere penală și lui Sorin Lavric, deputat AUR, pentru curajul de a elogia, de la tribuna Parlamentului, pe cei care au plătit cu viața refuzul de a renunța la credință.

Ce omite Muraru să precizeze în cazul lui Ion Antonescu este faptul că mareșalul a fost categorisit doar de către comuniști drept “un mare criminal de război”, comuniști care au preluat puterea în România cu sprijinul armat al URSS, la comanda lui Stalin. Niciun tribunal internațional și niciunul dintre statele occidentale care, la acea vreme, formau coaliția anti-germană nu l-au învinovățit pe mareșal de genocid sau crime de război.

Doar Partidul Comunist Român, sub bagheta lui Iosif Vissarionovici Stalin, bunul prieten și “binefăcător” al poporului român. Iată că azi, adepții acestui curent neomarxist, care este un comunism mai updatat, continuă prigoana împotriva miilor de români care au stat drepți în fața furtunii, dându-i, fără să știe, dreptate părintelui Gheorghe Calciu, care spunea că “o să se bată cu noi și morți, iar noi să fim alături de voi ca să ne apărați. Și morți vom izbândi.”

Poza colaj – vremeanoua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.