Un copil rom din Câmpulung Moldovenesc, care termină zilele acestea clasa I-a, și-a învățat mama să scrie, iar acum este învățător pentru cei 7 frați ai săi.

Trandafir, elev în clasa I la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, și-a învățat mama să scrie, pentru ca aceasta să nu mai semneze cu degetul, așa cum făcuse toată viața, scrie Obiectiv de Suceava.

Acum, copilul a devenit învățător pentru cei cei 7 frați ai săi, mai mici sau mai mari.

Învățătoarea copilului s-a atașat foarte mult de el și l-a luat la ea acasă în timpul pandemiei pentru a face cursuri, întrucât Trandafir nu avea cum să facă școală online.

 

”Ochișorii îi sclipesc de fiecare dată când ia cartea în mână, când răspunde la lecții sau participă la orice altă activitate. Le spune colegilor frați și îi iubește nespus, recunoscător pentru grija fiecăruia și a tuturor la un loc de a nu se simți cu nimic diferit, de a le fi coleg și prieten de școală, de joacă, de copilărie fericită.

Nu a lipsit la nicio oră și, în lunile în care i-a fost greu cu școala online, l-am luat acasă și am învățat împreună pentru că n-avea cine să-l ajute.

Şi dragul meu Trandafir a devenit, la rându-i, învățător pentru frații săi, fie ei mai mici sau mai mari. Trandafir visează să ajungă OM și să ajute, la rându-i!”, povestește cu mândrie și nostalgie, la final de an școlar, învățătoarea lui Trandafir, Nicoleta Bogoș.

La primul contact cu școala, Trandafir a fost foarte reticent, se temea de reacția celor din jur din cauza condiției sale, dar atât colegii de clasă, cât și părinții acestora i-au arăta că nu are de ce să se teamă.

Elevul provine dintr-o familie de 10 persoane, părinții și opt copii, cu vârste între 3 și 18 ani, cu o situație material precară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.