Tragedia de la Brașov, unde trei fetițe au murit după ce au fost spălate la cap cu o substanță toxică, s-ar fi putut repeta la Iasi. Trei surori din satul Jigoreni din Iaşi, în vârstă de şase, opt şi 11 ani, au fost la un pas de moarte, sâmbătă, după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică.

Bunica lor a încercat să le scape de păduchi şi le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică, folosită pentru oi.

Tatăl fetițelor a sunat la 112. Medicii de pe ambulanță l-au sfătuit pe tată să le spele cât mai repede pe cap cu apă curată, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor.

Un elicopter SMURD, o autospecială de transport victime multiple (ATVM), precum și un echipaj de terapie intensiva mobilă a fost trimis la fața locului, care vor aduce fetițele la Spitalul de copii Sf. Maria din Iași.

Fetiţele din Ungra, spălate pe cap cu Tomoxan, au murit

În urmă cu o săptămână, alți trei copii din comuna Ungra, județul Brașov, au fost intoxicați cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale, după ce au fost spălate pe păr. Este vorba de trei fete de 7, 8 și 9 ani, care au murit.

Comunitatea din satul braşovean Ungra s-a mobilizat pentru a sprijini familia care şi-a pierdut copiii, după ce aceştia au intrat în contact cu o substanţă toxică, cea de-a treia fetiţă decedând la spital, la Târgu Mureş, în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce cele două surori au avut aceeaşi soartă.

Conform primarului comunei, Silviu Şchiopu, corpul celei de-a treia dintre fetiţe, care au murit după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă antiparazitară, nu a fost deocamdată adus de la Târgu Mureş, însă deja Primăria, împreună cu comunitatea din Ungra, a făcut pregătiri pentru înmormântare.

Între timp, Poliția din Brașov a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru omor din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.