Copresedintele AUR George Simion a fost amendat cu 3.000 de euro la Madrid pentru ca ar fi incercat sa intre cu forta la summitul suveranistilor si extremistilor de dreapta care a avut loc in urma cu o saptamana, anunta martori citati de TomisNews. Mai mult, Simion ar fi fost luat pe sus de Guardia Civil dupa ce a facut scandal in holul hotelului in care avea loc summit-ul.

Informatiile jurnalistilor de la TomisNews provin de la reprezentanti ai PNTCD care au participat la summit si de la o angajata romanca a hotelului in care au avut loc incidentele.

Iata pe larg informatiile publicate de TomisNews:

Simion anuntase joi seara, 27 ianuarie, la un post central de televiziune, ca se va duce a doua zi la Madrid ca sa discute cu Viktor Orban, dincolo de intalnirea cu simpatizantii AUR din capitala Spaniei. Prima tentativa a avut loc vineri, 28 ianuarie, in jurul orei 16:00. Simion, cazat in apropierea hotelului VP Plaza Espagna Design, unde a avut loc summit-ul, si-a facut aparitia.

La dorinta expresa a premierului Ungariei, Viktor Orban, intre etajele 17 si 21 nu a avut acces nici o persoana din afara clubului, cum ar fi… co-presedintele AUR, George Simion.

„El si colegii s-au cazat la un hotel din apropiere. A venit in jur de ora 16:00 la hotelul unde a avut loc summit-ul, a dat cateva telefoane, dar degeaba, nu a fost lasat sa intre. A zis ca se intoarce dupa 18:00. Probabil si-a dat seama ca nu are nici o sansa sa intre si a plecat la intrunirea cu membrii AUR Madrid”, a spus unul dintre participantii romani la summit.

Nu a mai revenit la 18:00, insa a doua zi si-a incercat din nou norocul. De data aceasta a dorit sa intre fortat si a fost preluat din holul hotelului.

„El a avut niste discutii cu cei de la VOX, dar a avut loc un incident in holul hotelului si apoi spaniolii astia nu i-au mai raspuns la telefoane”, au spus surse de la summit.

AUR stie ca Fidesz nu doreste sa discute, fiind vorba de disputa pe Transilvania si unii parlamentari ai formatiunii romane cum ar fi, de exemplu, Dan Tanasa, astfel ca Simion trateaza de mai mult timp cu polonezii de la PiS, la randul lor aflati la guvernare in Polonia. Si acestia l-au abandonat pe Simion la hotelul din Madrid.

Precizam ca in delegatia Romaniei – reprezentata de PNTCD, partid fondator in Romania al grupului suveranistilor – au participat si o serie de constanteni. Acestia s-au imprietenit repede cu prilejul summitului cu, practic, prima persoana care a sesizat in privinta comportamentului co-presedintelui AUR, o angajata a securitatii hotelului, o tanara din… Caracal.

Ungurii de la Fidesz au luat foc primii, apoi polonezii, apoi a venit… Guardia Civil, jandarmeria spaniola. Simion a refuzat sa paraseasca incinta hotelului, iar sanctiunile aplicate au fost pe masura: escortat pe sus, amendat cu 3.000 de euro si interdictia de a se apropia de hotel la o distanta de minim 150 de metri, pe toata durata summitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.