Fostul ministru PSD al Finanţelor Eugen Teodorovici a confirmat, pentru publicaţia Info Sud-Est, că a plecat din funcţia de auditor al Curţii de Conturi. Începând cu 1 martie, Teodorovici a luat decizia să se retragă în zona privată, susţine acesta.

Potrivit sursei citate, Teodorovici şi-a încheiat activitatea la 3 zile după publicarea investigaţiei referitoare la modul în care a fost cheltuit miliardul de euro venit de la Uniunea Europeană prin mecanismul ITI Delta Dunării, fabricat chiar de fostul senator PSD în 2014 şi pe care acum, în calitate de auditor al Curţii de Conturi, urma să-l verifice. Teodorovici susţine că demisia sa nu ar avea nicio legătură cu publicarea investigaţiei, doar că îşi dorea de mult să activeze în zona privată.

Teodorovici a afirmat că la revenirea sa în funcţia de auditor al Curţii de Conturi (post pe care l-a ţinut blocat 10 ani, cât timp a fost parlamentar şi ministru) a fost nevoit să iasă din PSD, dar acum ar vrea să revină în partid, în cazul în care colegii săi ar fi de acord cu acest lucru.

„Da, voi rămâne în zona politică. Dacă voi rămâne în PSD, în continuare, asta depinde strict de PSD. Eu nu plec niciodată şi nu renunţ la o luptă, o luptă pe care trebuie să o ducem noi toţi, trebuie să luptăm pentru ţară. Dacă PSD, dacă partidul are nevoie de unu ca Teodorovici, unu care într-adevăr supără prin ceea ce spune şi face, pentru că eu nu am stăpâni, am un singur stăpân, pe Dumnezeu, sau nu ştiu, pe mine, în rest nu mă interesează.

Chiar îmi place să supăr. Din 20 decembrie 2020 nu mai sunt în PSD, pentru că statutul de auditor te obligă la acest lucru. Şi am ieşit din PSD. Repet, de la 1 martie nu mai sunt la Curtea de Conturi, deci aş putea să reintru în politică, dar dacă este nevoie de mine, nu vreau să fac dragoste cu sila”, a declarat Teodorovici.

Fostul ministru a mai precizat că nu aşteaptă o invitaţie din partea partidului, ci ”o cooptare”, considerând că, din punct de vedere profesional, ar fi greu să se mai găsească o persoană cu un CV similar cu al său.

„Nu invitaţie, o cooptare în echipa partidului, să zic. Totuşi, fără lipsă de modestie, dacă ne uităm la partea de CV, profesional, totuşi e greu să mai găseşti astăzi în România, şi încă o dată, fără lipsă de modestie, mi-aş dori foarte mult să fiu bătut de alţi politicieni, în zona de CV, sincer.

Eu nu am nici frustrări, nici chestiuni personale că nu am intrat în Parlament, sau în conducerea partidului, nu. Cu Marcel n-am mai discutat în această primă parte a anului, dacă cumva voi fi chemat voi da curs imediat unei astfel de chemări”, a menţionat Teodorovici.

Nu aveți motive să-i plângeți de milă: Teodorovici ia aproximativ 35.200 de euro din chirii, pe an

La secția active financiare, Orlando Teodorovici are trecută o sumă de 28.000 de lei la o asigurare semnată cu ING. La următorul capitol din declarația de avere, unul pe care jurnaliștii îl vânează din prima când iau averile politicienilor la puricat, „Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, Teodorovici figurează la Eximbank cu 60.000 de lei (număr de titluri/ cotă de participare: 6.000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.