La prima apariție publică după ce a admis că a consumat alcool în Statele Unite în urmă cu 21 de ani, motiv pentru care „a plătit foarte scump”, Florin Cîțu a oferit explicații privind „episodul SUA”.

Premierul spune că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” pentru că avea „hârtia” cu toate detaliile. Cîțu a adăugat că nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia deoarece un eveniment de acum două decenii „nu are implicaţii asupra a ceea ce facem azi”.

Cîțu a remarcat că în spațiul public a rămas greșeala sa făcută acum aproape 21 de ani în SUA, când a a fost amendat contravenţional pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîțu a spus că, în România, președintele, premierul, miniștri, nu fac cerere pentru ONRNISS. „Avem acces la aceste informații fără a face cerere”.

Premierul spune că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” de câteva luni.

„Nu am adus în discuție acest lucru față de domnul președinte. În ceea ce îl privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie și i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informație”, a spus Cîțu.

Cîțu: Nu m-am gândit niciun moment să demisionez. Cazierul meu în România este curat

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat acum cu președintele despre acest subiect, Cîțu a spus că da și a precizat că nu s-a gândit să demisioneze.

„Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negativ pentru a fi numit în funcție”, a mai spus șeful Executivului.

Prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

”Cazierul meu în România este curat” a declarat Cîţu. „Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a continuat el.

Şeful Executivului a precizat, răspunzând unor întrebări, că în acel dosar din SUA este vorba exclusiv de consum de alcool. Întrebat dacă a fost încătuşat, primul ministru a evitat să dea un răspuns tranşant, explicând că nu îşi aminteşte toate detaliile, dar că a respectat toate procedurile din SUA.

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului, afirmând că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.