Apar noi detalii înfiorătoare în cazul băiețelului de 8 ani ucis vara trecută de propriul tată şi abandonat pe bancheta din spate a mașinii sale, în zona localităţii Lita din Cluj.

Explicaţiile date de bărbat în faţa instanţei nu i-au convins pe judecători, care l-au condamnat pe individ la închisoare pe viaţă, potrivit Observatornews.ro.

Motivarea condamnării lui Takacs Gyorgy, clujeanul care și-a omorât copilul de 8 ani în mașină, în 25 iulie 2020, este tulburătoare. La finalul ei, judecătorul a notat: „toate aceste explicații ale inculpatului nu scuză fapta abominabilă comisă”.

Reamintim că în 25 iulie 2020, băiețelul de 8 ani fusese dat dispărut în Cluj de mama lui. După 48 de ore, trupul neînsuflețit al micuțului avea să fie găsit pe bancheta din spate a maşinii tatălului său, în zona localităţii Lita. Copilul fusese omorât de propriul părinte care, după ce și-a ucis și abandonat fiul, a fugit. El și-a tăiat venele când l-au găsit polițiștii, dar viața lui a fost salvată. Bărbatul a fost prins la aproape 12 ore după ce trupul băiețelului a fost găsit în mașina bărbatului, abandonată la marginea șoselei.

Inculpatul a căutat „un loc mai liniștit pentru a-și pune în executare planul diabolic”

Portalul clujust.ro a publicat motivarea condamnării lui Takacs Gyorgy. Apar detalii teribile din ziua crimei, dar și explicațiile halucinante ale bărbatului de 47 de ani date în fața instanței.

Potrivit motivării, înainte de a avea un copil, cei doi soți aveau o relație normală, dar după nașterea acestuia, situația s-a schimbat. Inculpatul ar fi avut un comportament tot mai ciudat și dominant.

La un moment dat, grija asupra copilului a devenit o obsesie, iar certurile cu soția sa s-au înmulțit. Femeia a declarat că l-a auzit pe micuţ spunând că vrea să moară odată cu tatăl lui. Bărbatul i-ar fi spus fiului că vrea să moară și să scape de certuri.

„Inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) a declarat că, împreună cu victima, a plecat cu mașina din Sălicea pentru a căuta ,,un loc mai liniștit” pentru a-și pune în executare planul diabolic.

Astfel, a tranzitat satele Sălicea și Ciurila, a mers către Filea ce a trecut de intersecția cu drumul spre Filea de Jos, a virat dreapta pe un drum pietruit pe care a mers aprox. 100 de la drumul județean, a întors autovehiculul, a oprit motorul și a stins luminile. Inculpatul a afirmat că victima se afla pe locul din față-drepta. Conform declarației sale l-a întrebat pe minor dacă nu vrea să-l ducă acasă spunându-i ,,nu e prea târziu, nu e nici o supărare”, iar copilul a refuzat hotărât spunându-i că vrea să meargă cu el.

Aceste discuții dintre inculpat și victimă au fost relatate de inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) însă nu se coroborează cu alte elemente și este greu a le accepta ca veridice având în vedere expunerea intenției criminale și acceptarea ei de către un minor în vârstă de 8 ani de maniera prezentată.

Inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) a susținut că a luat cuțitul și s-a mutat împreună cu minorul pe bancheta din spate a autovehiculului, el pe locul din dreapta, iar victima pe cel din stânga. (…)”.

Citiți textul integral al motivării instanței aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.