Un nou container încărcat cu deșeuri neconforme a fost descoperit în portul Constanța Sud Agigea. De data aceasta, containerul venea în Norvegia, după ce în urmă cu câteva zile autoritățile depistaseră, tot în portul Constanța, un container cu 25 de tone de cauciuc uzat din Marea Britanie.

Polițiștii au efectuat controlul miercuri, în urma primirii unor informații. În acte, containerul din Norvegia figura ca transportând părți și accesorii auto „cu un grad de uzură de 15%”. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11 tone şi erau destinate unei firme din judeţul Suceava, care desfășoară activități de import în România.

În realitate, în urma verificărilor, s-a constatat că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate.

Ca urmare, containerul cu transportul în cauză a fost returnat către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Containerul cu 25 de tone de cauciuc uzat, descoperit în portul Constanța în urmă cu câteva zile, era destinat unei firme din județul Vâlcea.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.