Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a ironizat pe elevii care au depus plângere penală împotriva lui, spunând că îşi cere scuze acelora care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul.

Două asociații ale elevilor au depus o plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu măsurile privind transportul elevilor.

Reprezentanții celor două asociații consideră că ministrul Educației nu a publicat în termenul legal normele de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

În replică, ministrul Cîmpeanu a spus că este vorba doar de o zi de întârziere, iar metodologia de aplicare a OUG 50/2021 va fi publicată marţi: ”Îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum”, a declarat ministrul la Antena 3.

Pe de altă parte, Cîmpeanu a luat în derâdere acțiunea asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva lui.

“Elevii sunt în vacanţă, cum foarte corect ați precizat. Îmi cer scuze acelor elevi care n-au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. Dacă asta a fost o problemă (…) Nu dau vina pe elevi, nu dau vina pe elevi (…) Naveta se decontează pe perioada de cursuri.

Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă. (…) Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola. Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale.

Sunt perfect de acord, n-am nicio problemă. Însă după ce termină cu plângeri penale și de demolat tot ce și-au propus să demoleze, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim în sistemul de educație pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă.”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.