Potrivit Știri diaspora.ro, polițiștii spanioli au arestat trei persoane, doi minori și un tânăr în vârstă de 20 de ani, fiind acuzați de falsificarea unor rețete pentru a obține medicamente anxiolitice. 

Cei trei tineri arestați, de naționalitate ecuadoriană, română și boliviană și acuzați de falsificarea unui document oficial, aveau un interes special pentru aceste medicamente deoarece, potrivit poliției, pe piața neagră aceste substanțe “își înmulțesc considerabil valoarea”.

Respectivele medicamente sunt amestecate cu drogurile pentru a spori cantitatea substanțelor stupefiante. Totodată, medicamentele anxiolitice se pun în băuturile răcoritoare.

Farmaciile din Barcelona, supravegheate de polițiști

Marți, 24 noiembrie, polițiștii i-au localizat pe cei trei suspecți, după o operațiune care a durat câteva zile și în care au fost supravegheate mai multe farmacii din zona Nou Barris, relatează publicația Cronica Global.

Un farmacist i-a alertat pe oamenii legii, după ce unul dintre tineri tocmai cumpărase o cutie cu anxiolitice. În baza descrierii furnizate, doi agenți în haine civile au reușit să-l oprească, la scurt timp după ce s-a întâlnit cu ceilalți doi.

Polițiștii au găsit asupra lor un total de 18 rețete falsificate. Acestea erau ascunse printre cărțile școlare. Totodată, în ghiozdanul unuia dintre tineri, au fost găsite două cutii de anxiolitice.

Fiecare dintre ei avea roluri bine definite: în timp ce unul falsifica rețetele, altul supraveghea operațiunea, iar ultimul intra în farmacii pentru a achiziționa medicamentele.

Toți cei trei au fost reținuți, însă au fost ulterior eliberați urmând să fie cercetați în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.