Medicul estetician Adina Alberts, soţia omului de afaceri Viorel Cataramă, a obţinut premiul cel mare la competiţia „Lingura de lemn“, un fel de „Oscar al inepţiilor emise pe tema pandemiei”, organizată de Coaliţia România Sănătoasă pentru „cele mai toxice şi mai stupide sfaturi de sănătate exprimate pe timp pandemie”.

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, medicul estetician Adina Alberts, fostul jurnalist Iulian Capsali şi medicul Adrian Cacoveanu au fost laureaţii premiilor „Lingura de lemn”, o iniţiativă a Coaliţiei România Sănătoasă „pentru cele mai toxice şi mai stupide sfaturi de sănătate exprimate pe timp pandemie”.

Loading...

Coaliţia România Sănătoasă este un „proiect dedicat informării corecte a publicului pe baza dovezilor ştiinţifice şi aplicării gândirii critice”, ale cărui baze au fost puse de Ovidiu Covaciu, fondatorul mai multor grupuri pe Facebook al căror scop este de a educa populaţia în chestiuni ce ţin de medicină. Cel mai de succes grup înfiinţat de Covaciu este „Vaccinuri şi Vaccinare – clarificări şi sprijin pentru părinţi”, care are peste 80.000 de membri.

Coaliţia România Sănătoasă „s-a născut din dorinţa de a oferi informaţie uşor de înţeles, plăcută vizual şi validată ştiinţific despre subiecte ce ţin de sănătatea tuturor”, se arată pe grupul de Facebook al proiectului.

Cei doi prezentatori ai premiilor, Ana Maiţă şi Ovidiu Covaciu, au subliniat că este vorba despre un pamflet.

„Nu ştiu voi dar eu m-am săturat de toţi dubioşii ăştia care domină social media împrăştiind ignoranţă şi sfaturi periculoase. Cum discursul raţional nu funcţionează, cel mai simplu e să facem mişto de ei. Pentru că merită”, a scris Covaciu pe Facebook.

CINE SUNT LAUREAŢII

Locul 3 a fost obţinut de medicul Adrian Cacoveanu. Acesta a fost prezentat drept „un medic decăzut care promovează informaţii false despre aproape orice şi am putea spune că promovează terapii criminale. A fost printre primii care au încercat să profite de pandemie şi a anunţat că a inventat un produs la el în laborator netestat, neomologat, homeopatic, adică apă chioară.

De asemenea, compoziţia e foarte secretă, nu a vrut să precizeze ce a pus în produs. A pozat sticluţa cu tonic şi a promovat-o pe pagina de Facebook sub umbrela titulaturii de chirurg cardiovascular. O ticăloşie şi tehnic o faptă penală.”

Locul 2 a fost ocupat de fostul jurnalist Iulian Capsali, despre care prezentatorii au arătat: „Atunci când nu scrie texte pentru propaganda rusă, îşi dedică timpul pentru a demonstra că pandemia e o conspiraţie planetară făcută pentru a-l opri pe el să iasă din casă şi pentru a-l opri o să meargă la biserică.

E supărat foarte tare că epidemiologia s-a pus de-a curmezişul împărtăşaniei cu aceeaşi linguriţă.” De asemenea, Capsali „îşi invită patriotard fanii, zilnic, în Piaţa Victoriei la proteste anti-tot, ati-vaccin, anti-guvern, ati-educaţie sexuală în şcoli, anti-ştiinţă, anti-bun simţ.”

Marea câştigătoare a premiilor „Lingura de lemn” a fost medicul Adina Alberts, care a fost astfel prezentată: „Perioada de carantină a adus tot felul de persoane care au încercat să pară altceva decât sunt. Doamna doctor Adina Alberts a reuşit performanţa de a se transforma dintr-un medic cu renume într-un personaj disperat de atenţie, spunând orice pentru a obţine atenţie.

Ba ne avertizează împotriva purtării măştii, ba împarte măşti; ba este împotriva legii vaccinării, ba anunţă că e onorată să lucreze la crearea unui vaccin 100% românesc, ba ne-ar recomandat apă tonică cu chinină, ba albastru de metilen”.

Menţiuni speciale au primit Cezar Ionaşcu, Viorel Cataramă şi Dana Budeanu.

Citește mai multe pe acest subiect, aici. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.