Silviu Huțanu, membrul formației SoundCheck Band, a fost depistat cu COVID-19 și se află în stare gravă. Artistul are nevoie urgență de plasmă pentru a se vindeca, potrivit Revistei Viva. 

În acest sens, prietenii și fanii lui fac apel la oamenii care s-au confruntat cu virusul și s-au vindecat, pentru a dona plasmă.

Silviu Huțanu are doar 37 de ani, și se află în stare gravă din cauza coronavirusului, motiv pentru care are nevoie urgentă de plasmă hiperimună. Artistul este internat la Terapie Intensivă.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate’ din Iași.”, au fost declarațiile cu privire la starea de sănătate a lui Silviu.

„Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune.

Vă rugăm să fiți alături de fratele meu și să mergeți la CRTS pentru a dona plasmă hiperimună. Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic pentru Silviu’, spune Alex Huțanu, fratele artistului ieșean.

Purtătorul de Cuvânt de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a făcut și el declarații:

„Pacientul este ventilat non-invaziv. Din păcate, starea unui pacient internat în secția de Terapie Intensivă este imprevizibilă. În ceea ce privește tratamentul cu plasmă hiperimună, recomandat ar fi să-l primească cât mai repede. La unii pacienți funcționează, la alții nu se observă rezultate, dar trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință’, a spus Dr. Florin Grămadă.

Atât familia cât și prietenii lui Silviu Huțanu au distribuit pe rețelele de socializare cazul artistului pentru a reuși să mobilizeze cât mai multe persoane, ceea ce vă rugăm și pe voi să faceți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.