Actorul Ion Petrescu, pe care îl știți în mod special pentru rolul Axinte din grupul umoristic „Vacanța Mare”, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Acuzațiile, de șantaj, au fost recunoscute de actor, potrivit Stirileprotv.ro. 

Decizia Tribunalului București, emisă la 2 octombrie 2020, arată că actorul a semnat un acord de recunoaștere a acuzațiilor. Ca urmare, pedeapsa cu închisoarea a fost cu suspendare „sub supraveghere a executării pedepsei principale pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

Suplimentar, actorul va executa muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile, „fie la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6”, se arată în decizia instanței, putea fi contestată în termen de 10 zile.

Care au fost acuzațiile

Ion Petrescu a fost acuzat de DNA de șantajarea lui Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din București. Potrivit procurorilor, actorul ar fi încercat să obțină bani de la acesta, în numele lui Dan Diaconescu, pentru ca mogulul media să înceteze să-l mai menționeze în emisiunile sale.

În urma acordului semnat, actorul a recunoscut șantajul, iar acum trebuie să se pună la dispoziția angajaților Serviciului de Probațiune. Suplimentar, el trebuie să respecte următoarele reguli:

  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune București la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.