Potrivit Observatornews.ro, Jandarmerița care i-a pulverizat spray lacrimogen, în ochi, unui bărbat în parcul din centrul municipiului Vatra Dornei a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Aceasta a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă şi port fără drept de obiecte periculoase.

A. M. F. a fost condamnată de magistraţii Tribunalului Militar Iaşi la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă şi port fără drept de obiecte periculoase, în dosarul deschis pentru că i-a pulverizat spay lacrimogen de la 5 cm unui bărbat care, ulterior, a murit.

De asemenea, rudele victimei trebuie să primească daune morale de 90.000 de lei şi daune materiale de 35.000 de lei, în condiţiile în care au cerut 550.000 de euro. Decizia magistraților nu este definitivă.

Incidentul s-a petrecut pe 19 iulie 2019, când un bărbat de aproximativ 50 de ani din Vatra Dornei, judeţul Suceava, a ajuns la spital, vineri, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în urma intervenţiei unui echipaj de jandarmi, oamenii legii folosind materialele din dotare pentru a-l putea încătuşa.

Jandarmii fuseseră chemaţi în locul unde avea loc un spectacol folcloric, de către o persoană care a reclamat că fiica sa de 12 ani a fost atinsă indecent şi repetat de bărbat, iar acesta a devenit recalcitrant şi agresiv când i s-a cerut să se legitimeze.

Ulterior, bărbatul a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.