S-a întors din vizita făcută în Ucraina și Florin Cîțu, șeful Senatului. Deși trebuia să ajungă acolo împreună cu Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a trezit că e singur și a aflat asta chiar de la ucraineni.

Potrivit Stirileprotv.ro, Ciolacu i-o luase înainte și a plecat în Ucraina alături de premierul Ciucă. În final, cei trei oficiali români au transmis un mesaj unitar: România va sprijini Ucraina inclusiv cu armament dacă va fi nevoie.

Ajuns la Kiev la o zi după premier și șeful Camerei Deputaților, Florin Cîțu s-a întâlnit cu președinele Volodimir Zelenski și au avut o scurtă discuție. Înainte să se așeze la masă discuțiilor cu președintele ucrainean, Florin Cîțu s-a închinat.

Îmbrăcat cu un hanorac kaki, la fel ca oficialii ucraineni, președintele Senatului a vizitat Kievul și trei localități devastate de invazia rusă, Bucea, Irpin și Hostomel.

Cu zi înainte, un traseu similar au avut Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Ciolacu spune acum că l-ar fi anunțat pe Cîțu că nu mai merge cu el.

„A fost o decizie luată împreună cu prim-ministrul, am discutat și cu președintele României. Domnul președinte Florin Cîțu… am avut împreună o discuție pe telefon, înainte de a pleca, cu câteva ore înainte. Domnul Florin Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu”, a transmis Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu susține însă altceva.

Florin Cîțu: Am aflat luni, de la partea ucraineană, care m-a întrebat ce se întâmplă, am aflat despre faptul că domnul președinte Ciolacu nu mai vine pe 27. Nu am întrebat când vine, nu am știut ce se întâmplă.

ReporterSpunea dimineață că v-a sunat.

Florin CîțuNu, nu m-a sunat.

ReporterV-a întrebat și pe dvs dacă vreți să faceți parte din delegație?

Florin Cîțu: Nu, nu.

Alături de delegația de parlamentari europeni din care a făcut parte, Florin Cîțu a susținut aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. În plus, a dat asigurări că la nevoie România va sprijini Ucraina si cu armament.

1 COMENTARIU

  1. NU RADE TI CA RADE TI DE VOI ASA AM FOST SI SUNTE M RESPECTATI IN LUME TIGANIA TIGANILOR DE ACU 60-70 DE ANI IN URMA SUNTE M BATAIA LOR DE JOC NU SUNT BANI CUM DRACU SA MAI FIE CAND ACESTI NENOROCITI SE PLIMBA IN ZADAR PE BANI POPORULUI,MAAA TREZITI VA SI NU MAI RADE TI MA DIASPORA CE A TI ADUS CANCER IN 2014 IN ROMANIA,ACUM VENITI MARI REVOLUTIONARI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.