Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună votează la această oră prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată ”România EŞUATĂ. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

În timpul dezbaterilor, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a pus un sac negru în fața premierului Florin Cîțu, care încerca să vorbească de la microfonul plenului.

”Aici sunt morții dumneavoastră”, a strigat Șoșoacă, făcând aluzie la decizia Guvernului prin care, în timpul pandemiei de Covid-19, persoanele diagnosticate cu noul coronavirus și decedate au fost îngropate fără haine.

″În sacul acesta ei au aruncat cu apă, se pare, aşa arată un sac în care morţii din spitale aşa-zis de COVID au fost aruncaţi goi, după care trântiţi în nişte coşciuge şi îngropaţi în gropi săpate, fără să existe preoţi, fără să existe colivă”, a susţinut Şoşoacă, la Palatul Parlamentului, după ce a părăsit sala de plen.

Ea a afirmat că unul dintre chestorii de la Parlament a oprit-o să îşi ia sacul din plen, iar ea i-a pus mâna pe mască acestuia pentru a i se vedea faţa.

“Există un chestor care nu ştie să vorbească cu dumneavoastră, care zice – ia-ţi-l, fă-ţi-l. I-am pus mâna pe mască să i-o dau jos, să se vadă la faţă. M-a oprit să mă duc să îmi iau sacul”, a spus Diana Şoşoacă.

Întrebată de ziarişti de unde ştie că au fost oameni îngropaţi în astfel de saci, ea a răspuns: “De unde ar trebui să ştiţi voi, pentru că sunteţi presa aservită acestei puteri, şpăguită cu 180 de milioane de lei. Ruşine presei”.

În acest timp, președintele de ședință, Ludovic Orban, a încercat fără succes să cheme pe cineva care să facă ordine în sala de plen.

Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă, dacî toţi parlamentarii PSD sunt prezenţi în plen, conform News.ro.

PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor. În ceea ce priveşte parlamentarii coaliţiei, premierul Florin Cîţu a precizat că aceştia nu vor vota la moţiune.

USR PLUS a avut o ezitare luni, anunţând întâi că senatorii şi deputaţii formaţiunii vor vota, dar împotriva moţiunii, ulterior, revenind aupra deciziei şi anunţând că se vor conforma decizie luate în coaliţie de a nu vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.