Elena Udrea a anuntat ca s-a infectat cu noul coronavirus cu o zi inainte de ultimul termen in procesul finantarii campaniei electorale din 2009, in care este judecata pentru coruptie la Curtea de Apel Bucuresti. Sedinta de judecata era programata pentru vineri dimineata, potrivit Aktual24.ro. 

Judecatorii au amanat procesul dupa ce avocatul Elenei Udrea a anuntat in sala de judecata ca aceasta nu se poate prezenta, deoarece a fost testata pozitiv, joi, cu noul coronavirus si se afla in izolare pentru urmatoarele 14 zile.

Loading...

Avocatul Elenei Udrea a invocat in instanta acest aspect si a cerut amanarea judecatii. „Doamna Udrea doreste sa fie prezenta, dar i-ar pune in pericol pe toti”, a spus avocatul Veronel Radulescu.

Magistratii au decis amanarea, chiar daca procurorul de sedinta s-a opus, sustinand ca procesul trebuie solutionat „in termen rezonabil”, iar Elena Udrea are apararea asigurata de un avocat.

Elena Udrea a confirmat faptul ca a fost infectata cu SARS CoV-2. „Buna dimineata! Confirm. Aseara am aflat. Doamne, ajuta!”, a fost mesajul Elenei Udrea, vineri dimineata.

Pe 14 decembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucuresti a mai amanat o data procesul de coruptie legat de finantarea campaniei electorale din 2009, in care protagoniste sunt Elena Udrea si Ioana Basescu, stabilind termen pentru 8 ianuarie 2021. Unul dintre inculpatii din dosar a anuntat atunci instanta, prin intermediul avocatului sau, ca a fost infectat cu COVID 19, dar ca doreste sa asiste la audierea Elenei Udrea pentru a-i adresa intrebari.

La audierile din fata instantei, care au avut loc anul trecut, Udrea si-a sustinut nevinovatia.

„Nu ma consider vinovata de comiterea infractiunilor. (…) Am finantat personal campania electorala din 2009, alocand sume totalizand peste 300 de mii de euro. Veniturile personale si ale sotului aferente anului 2009 mi-au permis aceasta finantare. Cred ca sunt printre putinii politicieni care au adus bani personal la campania electorala si nu au plecat cu bani acasa in urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel Bucuresti.

In mai 2017, procurorii DNA i-au trimis in judecata la instanta suprema pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, pe care o acuza de instigare la luare de mita si spalare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mita, pe Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor si pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.