La finalul alegerilor interne din filialele PNL, tabăra premierului Florin Cîţu se poziţionează, numeric, în faţa celei a lui Ludovic Orban, însă nu aceasta este etapa hotărâtoare înaintea Congresului din toamnă.

Conform declaraţiilor oficiale de susţinere şi a situaţiei din organizaţii, mai există câţiva lideri indecişi şi o serie de filiale divizate între cei doi candidaţi la şefia partidului. În plus, acum urmează bătălia pentru componenţa delegaţiilor, relatează G4Media.

Potrivit sursei citate, din 48 de filiale (41 judeţe 6 sectoare Diaspora), 22 sunt pro-Cîţu, 14 pro-Orban, opt filiale sunt împărţite între cele două tabere şi patru preşedinţi de organizaţii sunt în continuare indecişi (Ilie Bolojan din Bihor, Gheorghe Falcă din Arad, Dan Motreanu din Giurgiu şi Bogdan Huţucă din Constanţa.

Matematic, chiar dacă cei patru şi-ar declara susţinerea pentru Orban, acesta din urmă tot nu ar mai putea recupera în faţa premierului.

Cu toate acestea, calculele pentru voturile de la Congresul PNL din 25 septembrie sunt departe de a se fi tranşat. Mai exact, partidul intră în etapa a doua, considerată a fi decisivă şi mai greu de gestionat decât prima, din cauză că se va derula neoficial. Iar în această etapă Orban are avantajul de a cunoaşte mai bine eşalonul doi al partidului.

Urmează o bătălie hotărâtoare cu privire la componenţa delegaţiilor. Acestea vor fi compuse din 1.250 de primari, “formatori de opinie” în PNL care nu au avut o poziţie publică, lideri mai influenţi decât preşedinţii de filială, precum şi din membri ai Birourilor Permanente.

Articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.