A fost aproape revoluţie în faţa Parlamentului de la Kiev. Mii de oameni au forţat intrarea în clădire şi s-au îmbrâncit cu poliţiştii, potrivit Observatornews.ro. 

Protestatarii au reuşit chiar să rupă gardul instituţiei si să se apropie de intrare. Răspunsul poliţiştilor a fost în forţă. Cel puţin 19 oameni au fost reţinuţi. Totul din cauza unei legi.

Protestele au izbucnit după orele prânzului când aproximativ doua mii de oameni au încercat să intre în sediul Parlamentului ucrainian. Au ieşit în stradă încă de dimineaţă furioşi că legiuitorii urmează să voteze o lege ce vizează IMM-urile. Actul normativ vizează amendarea IMM-urilor și PFA-urilor care încearcă să înşele legea şi nu folosesc case de marcat atunci când ţin contabilitatea firmelor.

Când parlamentarii au refuzat să iasă în stradă să le dea socoteală, un val de oameni a rupt gardul instituţiei şi a forţat mai multe intrari în sediul legislativului. Ușile clădirii au fost baricadate din interior, iar poliţia a cerut întăriri din partea Gărzii Naționale.

În faţa oamenilor furioşi, forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. În presă circulă imagini şi informaţii că ar fi fost răniţi mai mulţi oameni. Mai mulţi protestatari susţin că au fost bătuţi cu brutalitate. Oficial însă, nu există răniţi. Poliţia ar fi făcut însă cel puţin 19 arestări.

Revoluţia din faţa Radei din Kiev a fost coordonată de o grupare care militează pentru reducerea taxelor pentru IMM-uri. Manifestaţiile vin într-un moment extrem de tensionat pentru Ucraina, dar se pare că evaziunea fiscală este un obicei la care se renunță extrem de greu.

Rusia a mobilizat peste 100 de mii de oameni la graniţă şi alimentează temerile Occidentului privind o posibilă invazie. Mulţi experţi cred însă că războiul la care Rusia va apela nu este nicidecum unul convenţional şi că va încerca mai degrabă să destabilizeze Ucraina din interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.