Loading...

S-au străduit enorm de mult pesedistii să țină în frâu legea care dădea dreptul ca  romanii din afara granițelor României să poată vota prin corespondență. Unii ar fi spus (și pe bună dreptate) că la mijloc ar fi stat motivul cum că PSD nu obține prea multe voturi din diaspora.

După multe insistențe ale opoziției dar și circul de la secțiile de votare, totuși, pentru 2019 iată că s-a rezolvat și acest impediment. Acum problema este alta: se pare că românii nu mai sunt interesați să voteze! ​Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat zilele trecute că numărul alegătorilor români care s-au înregistrat pentru votul în străinătate la alegerile prezidențiale a depășit 20.000, peste 10.000 dintre aceștia accesând ca opțiune votul prin corespondență. Foarte puțini, dacă raportăm aceste cifre la numărul românilor ieșiți inafara granițelor!

Păi ce se întâmplă? Ne place să stam la cozi interminabile? Ne place să iasă cu scandal? S-ar putea spune că da, având exemplul mitingului Diasporei din 2019, miting care fiind organizat legal și fără incidente, a supărat foarte multă lume.

În alte ordine de idei, cetățenii români care au domiciliul sau reşedinta în străinătate mai au la dispoziție 17 de zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro, portal unde aveți și toate explicațiile necesare.

Simplu, legal și fără bătăi de cap, exact așa cum am cerut. Dar.. Dacă nu e cu scandal, ne mai interesează??

Nota: Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00”, se arată în articolul adoptat, joi, de comisia comună pentru codul electoral.

Comisia specială pentru modificarea legislației în materie electorală a mai aprobat un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora ,care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid ușile secțiilor, să își poată exercita totuși, dreptul la vot.

Verificați la ușă noțiunile preconcepute despre România. Experiența ta aici nu va fi definită prin întâlniri cu copiii străzii, țigan sau Dracula. În timp ce toate trei pot exista foarte bine, niciuna dintre ele nu definește cu exactitate România modernă. Am aflat această primă mână în prima noastră călătorie aici acum cinci ani. De fapt, atât de diferită a fost România pe care am întâlnit-o de cea despre care auzisem, încât am ajuns să ne întoarcem din nou până în cele din urmă să ne mutăm aici.
România, în realitate, este o țară vibrantă și bogat diversă, formată din orașe moderne pline de viață, farmec în orașul mic, tradiție antică europeană și frumusețe naturală uimitoare. De la maiestuoasele lanțuri muntoase până la linia litorală expansivă a Mării Negre, România merită să fie definită de, mai mult decât orice, de potențialul neexploatat brut.

România ține mult la dispoziție pentru turistul neașteptat. Ultima dintre marile frontiere finale ale Europei este casa minunării ecologice din Delta Dunării, Munții Carpați, o abundență de izvoare naturale și unele dintre cele mai plăcute stațiuni de-a lungul coastei Mării Negre. România vă oferă oportunitatea de a păși între viața europeană a orașului și viața satului care funcționează în continuare, chiar din paginile de la National Geographic, toate într-o distanță scurtă. România, așa cum spune consiliul de turism, este într-adevăr „pur și simplu surprinzător”.

Și, România este pe cale să adere la Comunitatea Europeană. Proiecțiile probabile ar fi momentul de intrare la 2007 sau 2008. Acest lucru înseamnă că țara beneficiază în prezent de eforturi intense de modernizare și introducerea de noi facilități care facilitează navigarea țării și mai plăcută pentru a petrece o perioadă prelungită de timp. Astăzi , România oferă în mod unic oportunitatea de a experimenta Europa așa cum a fost odată și așa cum este în prezent – Europa „Veche” și „Nouă” în același timp.
Acest paradox al timpului se reflectă bine în stilurile arhitecturale din București. Clădirile de aici variază în mod sălbatic de la ultra-modern la vechi, kitschy la gata de bulldoze. O singură stradă aici poate prezenta toate astfel de forme de arhitectură.

România însăși ia numele său din civilizația antică a Romei în care a prosperat. Vremurile nu au fost întotdeauna atât de amabile cu România. Totuși, asta a reușit, până la urmă, doar să-i facă pe oamenii ei mai rezistenți, mai apreciați de libertate și tot mai dedicați să se petreacă bine și să se bucure de viață. Numele Bucureștiului vine de la cuvântul românesc „bucuros”, care înseamnă bucurie, iar oamenii de aici fac tot posibilul să vadă că orașul își îndeplinește cererea.

Unii latini au pus problema afirmării că românii sunt un popor latin. Cu toate acestea, un lucru este cu siguranță fără îndoială: românii manifestă toată zestrea vieții și pasiunea pentru distracție, care îi caracterizează astfel pe cei ai liniei sanguine latine.

Bucureștiul, capitala și inima incontestabilă a României, este un oraș viu, palpitant de cluburi de noapte, discoteci, pub-uri și restaurante, care ar epuiza chiar și cel mai sălbatic animal de petrecere din Occident. S-ar putea spune fără exagerare că Bucureștiul este Orașul Atlantic al continentului european. Este acasă la sute de cazinouri care sunt mai ușor de găsit decât benzinăriile. În timp ce o cantitate mai mică merită de fapt premii, există o mână de cazinouri din clasa mondială. Recent, un prieten de-al nostru ne-a arătat cum pentru 500.000 de lei (15 Euro) puteți merge la unul dintre aceste cazinouri de top, iar dacă știți să vă respectați limitele, jucați toată noaptea în timp ce vă umpleți fața de o tentare bufet, bea-te prost și, în general, petreceți-vă bine. Apoi poți merge în noaptea următoare la un cazinou diferit și să o faci din nou, săptămâna interioară și săptămâna în afară, dacă doriți. Mai mult, primești chiar și mulțumiri ocazionale de la managerul cazinoului pentru prezența ta amabilă.

În România, vechea maximă sună în special adevărata „șansa favorizează mintea pregătită”. Am auzit despre fiecare înșelătorie din cartea redată aici și despre fiecare coșmar nedorit de călătorie care se întâmplă cu turiștii neobservători. De asemenea, șansa ta de a te bucura și de a prospera de fapt în România se bazează pe măsura înțelegerii tale despre cum funcționează România și cum o poți face să funcționeze pentru tine. Odată ce înveți aceste secrete, succesul aici este al tău. Sunt atât de multe lucruri pe care le-am învățat în ultimii 5 ani, încât abia de curând am ajuns la punctul în care ne simțim calificați să ne considerăm experți în regiune.

România este un teren vast și natural binecuvântat care depășește cantitatea de resurse naturale și repere antice găsite într-o serie de țări vest-europene mai popularizate. Ar fi cu mult dincolo de conținutul acestui mic articol pentru a da dreptate pentru ceea ce deține România și cum te poate surprinde și păzi. Este suficient să spunem, trăim în București și în două ore putem fi în culmile munților și în mijlocul câtorva dintre cele mai incredibile peisaje disponibile pe acest pământ corect, unde păduri de pini, pajiști, alergări dragi și munte toate peisajele se îmbină perfect. Vă lasă impresia că au fost pictați de mâna Divinului. De asemenea, putem merge 2 ore spre sud și vacanță de-a lungul Coastei Mării Negre, unde pasiunea pulsantă a României pentru distracție ia forme noi. Acolo ne putem bucura de stațiuni de clasă mondială sau o putem agăța pentru câțiva dolari pe noapte într-un cort de lemn de pe plajă. Un lucru este totuși garantat; un moment bun va fi avut. Românul nu ar fi avut altfel.
Munții și marea sunt doar câteva dintre punctele culminante naturale ale României. România este renumită pentru puterea de vindecare a izvoarelor sale termale naturale și a dezvoltat stațiuni balneare în jurul lor care oferă relaxare completă și recuperare la o mică parte din costul normal occidental. România găzduiește o peșteră permanentă cu gheață și excursia ecologică a vieții la gura Deltei Dunării.

Cu toate acestea, Natura nu este singurul contribuitor la atracția turistică a României. Mâna omului este dezvăluită în monastari pictate, palate și castele, orașe medievale și muzee arheologice care prezintă descoperiri mai vechi de 2.000 de ani. Este, de asemenea, acasă la a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagon, „Palatul Poporului”. Această clădire mamut a fost locuită cândva de modernul Drăcula din România, Nicolae Ceaușescu, care a condus mai mult de 50 de ani pe oamenii României. În cele din urmă, oamenii s-au revoltat împotriva lui în 1989 și s-au lansat în perioada actuală a guvernării democratice.

Este posibil ca Dracula de legendă să fi fost inventată de autorul britanic Bram Stoker, dar personajul pe care se bazează Vlad Tepes (Tzepesh) sau „Vlad Țepeșul” este real. Turistii sunt adesea duși la castelul Bran, pentru a vedea unde a trăit această figură semi-legendară, deși toate înregistrările istorice indică faptul că nu a pus niciodată piciorul acolo. În realitate, adevărata casă domnească a acestui fost prinț al Țării Românești (o providență românească) rămâne încă, în parte, astăzi, protejată de peste 1.000 de scări care îi țin departe pe turiștii care mai ezită.

Nu trebuie să aveți în vedere o destinație specifică pentru a vă bucura de România. O simplă conducere în mediul rural va oferi propriile recompense. Producătorii blockbuster-ului de la Hollywood „Cold Mountain” au ales România ca locație de filmare, în parte, din cauza spectacolelor skyline neîntrerupte găsite în mare parte din România – nu au putut localiza astfel de peisaje în America.

Ca o notă laterală, industria cinematografică și-a găsit o nouă casă în România. Am intrat personal în Chevy Chase de mai multe ori, precum și Wesley Snipes, Nicole Kidman și alții. Merită menționat faptul că par să se bucure cu mult de ofertele de viață de noapte din București și au împărtășit cu noi comentarii pozitive despre experiența lor în România.

Pentru cei care doresc să experimenteze farmecele și roadele vieții europene, fără a jertfi 25% din averea lor la biroul de schimb al aeroportului, întrucât își convertesc dolarul american în Euro și posedă setea și capacitatea de un plus de entuziasm decât ceea ce este în mod normal. găsită în Europa, România ar trebui să fie prima lor considerație.

România este extrem de prietenoasă cu expatriații. România este foarte occidentală și mai ales pro-americană. Președintele Bush a vizitat România în 2002 și a fost întâmpinat de o mulțime de spectatori veseli, mulți dintre ei fluturând steagurile americane. România este una dintre puținele țări europene care este membru al „Coaliției Willling-ului” și găzduiește trupele americane staționate la baza navală americană din orașul litoral Constanța. Și, merită subliniat, că din toate țările în care sunt staționate trupele americane, inclusiv din paradisurile tropicale, americanii mai înrolați încearcă să rămână în România, apoi în orice altă bază navală a SUA din lume. În cele din urmă, motivul care stă la baza acestei curioase statistici nu este cunoscut. Cu toate acestea, câțiva dintre soldații americani aflați aici ne-au spus că are multe de-a face cu stilul de viață retras și ospitalitatea localnicilor,

Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, programele și filmele de televiziune sunt prezentate aproape exclusiv în limba lor originală, care este mai des decât engleza. Aceasta înseamnă că televiziunea prin cablu îți aduce 40 de canale în engleză și poți profita din plin de facilitățile de cinema moderne în timpul vacanței sau mutării în România. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că românii au crescut cu o apropiere de limba engleză, care combinată cu o școlarizare excelentă, a dus la o mare parte a românilor care au obținut o fluență în limba engleză. Străinii nu vor avea greutăți să rupă bariera lingvistică în majoritatea țărilor din țară. Limba română este limba cea mai apropiată de latină și seamănă cu italiana, franceza și spaniola,

Article Source: http://EzineArticles.com/278791

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Eu vroiam să mă înscriu dar am mare posibilitate ca in această perioadă să fiu în România deci dacă mă înscriu și apoi voi fi in Romania aș mai putea vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.