Un român, aflat la muncă în Marea Britanie, ar fi fost tratat ca un sclav. Acesta ar fi fost obligat să lucreze la o spălătorie auto șapte zile pe săptămână și să doarmă în condiții inumane cu alte 11 persoane, scrie BBC.

Procurorii susțin că românul a fost forțat să lucreze la spălătoria auto Shiny din Carlisle, acesta a fost audiat de tribunalul orașului.

El a spus că a fost pus să lucreze după ce a plătit unei companii 150 de euro pentru a-l aduce în Marea Britanie în 2016.

Cei trei bărbați implicați – Sitar Ali, 33 de ani, Defrim Paci, 42 de ani, și Jetmir Paci, 37 de ani – au pledat nevinovați.

Potrivit procurorilor, faptele s-au petrecut în perioada ianuarie 2016 – iunie 2017. Procurorii spun că aceștia au solicitat angajaților lor să efectueze “muncă forțată sau obligatorie” la spălătoria lor auto.

Prezentați în fața instanței, cei trei acuzați au negat faptele. De asemenea, Sitar Ali a pledat nevinovat pentru o infracțiune de deținere de bunuri criminale.

Jurații au dorit să vizioneze imaginile din timpul interogatoriilor, pentru a vedea care a fost limbajul corporal care este un indicator important.

Toți cei trei inculpați au fost eliberați pe cauțiune până la reînceperea procesului care se preconizează că va dura șase săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.