O explozie urmată de un incendiu au avut loc, vineri, la Petromidia, în Năvodari.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din România și una din cele mai mari din sud-estul Europei, fiind operată de grupul Rompetrol, și prelucrează majoritar țiței, dar și alte materii prime, pentru a obține carburanți distribuiți în rețeaua Rompetrol.

Rafinăria Petromidia este poziționată pe malul Mării Negre în Năvodari, la 20 km spre nord de Portul Constanța. Ea a fost proiectată și construită în perioada 1975 – 1977, fiind ulterior modernizată la începutul anilor ’90 și în perioada 2005 – 2012.

Anul trecut, Petromidia Năvodari a procesat peste 4,8 milioane de tone de materii prime, obţinând 1,16 milioane de tone de benzină şi peste 2,6 milioane de tone de motorină şi combustibil special de aviaţie.

Pe platforma Petromidia a mai avut loc o explozie, în anul 2016, la instalația Distilare Atmosferică și în Vid. În urma evenimentului, doi angajați ai Rominserv SRL, societate membră a grupului KMG International, au suferit arsuri și alți doi angajați au decedat.

Procesul împotriva Rompetrol Rafinare și Rominserv SRL încă se derulează în instanță, iar, având în vedere acuzațiile, amenda penală ce poate fi stabilită în sarcina fiecărei companii este de aproximativ 1,7 milioane de dolari (7,2 milioane lei).

Citește integral pe economedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.