Un student a învins autorităţile cu armele lor: legile. A dat statul în judecată şi a reuşit să demonstreze la Curtea Constituţională că legea privind purtarea măştii de protecție pe stradă este făcută pe genunchi. Tânărul s-a revoltat si a acţionat după ce a fost amendat pe stradă, potrivit Observatornews.ro. 

Adrian Secu, student la drept: Am primit o amendă în martie anul trecut, am fost să îmi iau medicamente, nu purtam masca de protecție.

Așa începe povestea lui Adrian, student al Facultății de Drept din București. O amendă primită de la polițiștii locali l-a motivat să desființeze regula purtării măștii de protecție în exterior în fața judecătorilor de la Curtea Constituțională a României.

Adrian Secu, student la drept: Am contestat în instanță amenda. Mi s-a admis sesizarea de neconstituționalitate. Părinții mei au fost mândri. Tata a fost cu mine în sală.

Schimbarea nu se face peste noapte.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Timp de 30 de zile, Curtea Constituțională trebuie să publice motivarea deciziei în Monitorul Oficial. 

Augustin Zegrean, fost președinte CCR: CCR s-a referit la faptul că legea prin care s-a introdus această obligație are probleme. Și astăzi poți fi amendat dacă nu porți mască așa cum scrie în lege.

Renate Weber, Avocatul Poporului: Mă îndoiesc sincer că cineva din agenții constatori de contravenții vor da amenzi după această decizie a Curții.

Mai ales că instanța le poate anula pe baza deciziei CCR.

Daniel Manolache, avocat: Dacă un cetățean ia o amendă în momentul de față poate să o conteste. Există posibilitatea să îi anuleze procesul verbal.

Decizia se referă doar la masca în aer liber.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Celelalte moduri de utilizare a măștii – în spații închise, în mijloacele de transport în comun, în piețele închise, este reglementată de legea 55. Deci, este clar că nu se renunţă la mască în spațiile închise.

Femeie: Ne amețește de tot, că nici noi nu mai știm. Unii poartă tot timpul, unii nu poartă deloc.

Cei care nu poartă masca riscă amenzi de până la 2500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.