Mai multe persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de obligativitatea purtării măștii de protecție împotriva Covid-19.

Protestatarii nu poartă măști de protecție și nici nu respectă regulile de distanțare, chiar dacă sunt atent supravegheați de către jandarmi, care însă nu intervin în vreun fel.

În piață sunt prezenți oameni de toate vârstele, inclusiv pensionari. Unul dintre aceștia i-a declarat corespondentului Pro TV Vitalie Cojocari – de față cu un jandarm – că nu vrea să poarte mască.

Întrebat de ce nu poartă mască, un jandarm a sărit să-l apere, spunând că acesta mănâncă și, deci, nu trebuie să poarte mască. Însă pensionarul l-a contrazis pe jandarm, precizând că oricum nu ar fi purtat mască.

”Auzi? Și chiar dacă nu mănânc, tot nu port mască!” – a spus protestatarul exact sub nasul jandarmului.

Mai mult, el a afirmat că nu crede în existența Covid-19 și că nu s-a dezinfectat niciodată.

Vitalie Cojocari: Nu vă e frică de coronavirus?

Protestatar: ”Nu există! Nu l-a găsit nimeni. Ăsta e real? (pune mâna pe camera de filmat, n. red.). Ăla e real? Coronavirusul nu a putut fi indentificat”

Vitalie Cojocari: Și oamenii care stau în spital de ce stau în spital?

Protestatar: ”De gripă. Gripa A și gripa B. Ce e așa greu să înțelegi?”

Vitalie Cojocari: Și cei care mor?

Protestatar: ”Tot de gripă. A spus cineva, Institutul Național de Statistică, a spus vreodată cuiva, mortalitatea din anul cutare, luna cutare, comparată cu asta? Este egală, măi. Sau poate mai mică.”

Vitalie Cojocari: Îl cunoașteți pe Stanoevici, răposatul. Știți că a murit, nu purta mască, a venit la aceste proteste, s-a îmbolnăvit și a murit.

Protestatar: ”Eu am fost și la Izvor și nu am murit. Nu m-am dezinfectat niciodată, nici în autobuz. Și uite că sunt viu”.

În prezent, opt judeţe şi Bucureştiul sunt în scenariul roșu, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.