Manifestaţia de la Ottawa împotriva obligativităţii vaccinării, care paralizează parţial capitala canadiană de zece zile, se transformă într-o mișcare ce scapă de sub control și capătă accente politice, unii dintre protestatari cerând deja dizolvarea guvernului condus de Justin Trudeau.

Poliția spune că protestul este finanțat în parte de simpatizanți extremiști din SUA. De altfel, între protestatarii care au paralizat centrul capitalei canadiene sunt şi câţiva care arborează steaguri naziste sau ale „supremaţiei albe”, menţionează Reuters.

Primarul orașului Ottawa, Jim Watson, a declarat duminică stare de urgență în capitala canadiană pentru a face față unui protest fără precedent ce durează de 10 zile și care a blocat o mare parte din centrul capitalei canadiene, anunță Reuters.

Edilul, care cu câteva ore mai înainte se plânsese că demonstranții sunt mai numeroși decât poliția și controlează situația, nu a dat detalii despre măsurile pe care le-ar putea impune.

Declararea stării de urgență „reflectă pericolul grav și amenințarea la adresa siguranței și securității cetățenilor pe care o reprezintă demonstrațiile în curs de desfășurare și evidențiază nevoia de sprijin din partea altor instituții”, a spus Jim Watson într-o declarație.

Mulți locuitori ai capitalei canadiene au fost revoltați de lipsa de reacție din partea autorităților. Poliția din Ottawa i-a relocat duminică pe unii protestatari și a ridicat noi baricade, dând asigurări că adună dovezi „financiare, digitale, de înregistrare a vehiculelor și alte dovezi care vor fi folosite în cadrul urmăririlor penale”.

De asemenea, autoritățile au anunțat că vor lua măsuri drastice împotriva persoanelor care încearcă să aducă canistre pentru a alimenta sutele de camioane mari ce blochează majoritatea drumurilor din centrul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.