Primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, politician care a fost în centrul unui uriaş scandal după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care îşi umilea fiica adolescentă, a rămas fără mandat în urma unei sentinţe penale definitive.

Prefectul din Bistriţa-Năsăud a semnat, luni, ordinul de încetare a mandatului acestuia înainte de termen, relatează News.ro.

Prefectura Bistriţa Năsăud a anunţat, luni, că prefectul Stelian Dolha a emis Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pentru primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, în urma unei sentinţe judecătoreşti prin care acesta a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare şi pierderea unor drepturi electorale.

Ogâgău a fost condamnat pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În condiţiile în care ordinul intră în vigoare marţi, astăzi Ogâgău a organizat o ceremonie de predare a mandatului de primar, pe care a transmis-o, în direct, pe Facebook. Primarul s-a prezentat cu banderola de primar pe care a predat-o succesorului său, viceprimarul oraşului. Ogâgău, care are pe rol mai multe dosare, a evitat să discute despre motivele pentru care a pierdut mandatul.

”De atâtea ori când îmi veţi cere sfatul cu mare drag voi veni şi voi pune osul la treabă. Conjunctura prin care s-a ajuns aici…nu mai contează nimic în momentul de faţă. Vreau să urez succes noii administraţii locale, noului primar şi vouă, aveţi încredere că lucrurile merg în continuare aşa cum trebuie cu noua conducere”, a declarat fostul primar.

Traian Ogâgău a devenit cunoscut după ce a fost făcut public un videoclip în care îşi ţine la perete fiica minoră, dezbrăcată, cu mâinile ridicate, în timp ce aceasta repetă: „Nu mai sunt obraznică”, „Nu mai supăr pe mama şi pe tata”, „O să fac exerciţii şi o să învăţ”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”.

În urma apariţiei videoclipului, procurorii au deschis un dosar penal, iar Traian Ogâgău a fost exclus din PNL. Acesta a candidat însă pentru un nou mandat la primărie, la alegerile locale din septembrie 2020, pe care l-a câştigat cu circa 65% din voturi. În cursa electorală, Ogâgău a fost susţinut tacit de PNL, care nu a avut candidat pentru Primăria Sângeroz Băi.

La rândul său, edilul a postat, în acea perioadă, mai multe fotografii pe Facebook în care îşi exprima susţinerea pentru echipa PNL, utilizând inclusiv sigla PNL pe fotografii ale sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.