Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat sa beneficieze de privilegiile de sef al statului si sa treaca vama din Romania in Moldova sarind peste rand, anunta presa de la Chisinau.

Cu siguranță, această întâmplare le aduce aminte românilor, de cel puțin un demnitar care „a sărit rândul” de mai multe ori!

Călin-Popescu Tăriceanu știe cel mai bine „cum să sară în față”! . După ce a sărit coada la permise şi a oprit maşina de serviciu în stradă ca să meargă la farmacie, şeful Senatului nu a avut răbdare nici la votul din Parlament pentru investirea Guvernului PSD, de la acea vreme. Nu a reuşit să rabde până când să fie strigat la litera T şi a mers să voteze când cel de la prezidiu a ajuns la litera C.

În schimb însă, Maia Sandu s-a comportat ca o persoana fizica atunci cand a ajuns la punctul de trecere a frontierei R. Moldova, in ciuda insistentelor politistilor de frontiera, informeaza Realitatea de Moldova.

Automobilul in care se afla Maia Sandu s-a aliniat in randul format la punctul de trecere. Traditional, un politist de frontiera se apropia de masinile aflate in coloana, pentru a verifica numarul de pasageri aflati in fiecare mijloc de transport, dar si sa colecteze pasapoartele.

„Erau multe masini in rand, iar in timp ce un colaborator al Politiei de Frontiera aduna actele oamenilor, a observat-o si pe Maia Sandu. I-au propus sa treaca cu masina fara a sta in multime, insa aceasta a refuzat din start”, scrie sursa citata.

Maia Sandu ar fi refuzat categoric sa beneficieze de facilitati, inclusiv sa treaca pe culoarul destinat detinatorilor de pasapoarte diplomatice, chiar daca angajatii Politiei de Frontiera au insistat de cateva ori. Maia Sandu a continuat sa-si astepte randul printre celelalte masini.

„Au mers si alti doi colegi si i-au propus acelasi lucru, sa treaca pe un culoar separat, sa nu stea in rand, iar in scurt timp vor fi gata si actele. Insa au primit acelasi raspuns”.

Maia Sandu s-a aflat zilele trecute in Romania, unde a urcat pe Varful Moldoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.