Premierul Florin Cîţu a transmis public, duminică, un mesaj de Ziua Justiţiei în care subliniază că sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână ineficientă şi controlabilă.

Mesajul premierului vine în condiţiile în care până în prezent niciuna dintre marile promisiuni în materie de Justiţie făcute de partidele la putere în timpul campaniilor nu s-a materializat: SIIJ încă nu a fost desfiinţată, legile Justiţiei încă nu sunt trimise în Parlament, revocarea Avocatului Poporului a fost un eşec, despre reforma CCR nu se aude nimic, aceasta în timp ce Curtea continuă să pronunţe hotărâri controversate, magistraţii incomozi intră în continuare, în ritm accelerat, în colimatorul Inspecţiei Judiciare etc.

Redăm integral mesajul premierului:

„Sărbătorim astăzi Ziua Justiţiei. Fără o justiţie independentă, eficientă şi responsabilă nu poate exista democraţie liberală consolidată. Din 1994, când a fost instituită Ziua Justiţiei, multe s-au schimbat în bine în România prin munca celor care au crezut şi cred în valorile lumii libere.

Suntem acum un stat membru UE şi NATO, suntem racordaţi la valorile democraţiilor consolidate europene şi suntem în pragul unui proces masiv de schimbări economice, sociale şi politice. În acest context, reforma în domeniul justiţiei este un proces deja demarat de coaliţia forţelor proeuropene, care conduce acum România. Nu va fi uşor.

Sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână ineficientă şi controlabilă. Însă, alături de partenerii noştri instituţionali la nivel european, suntem angrenaţi într-un proces de vindecare a justiţiei de răul care i-a fost adus în anii care au trecut.

Cine crede că poate opri procesul inevitabil şi ireversibil al consolidării independenţei şi eficienţei justiţiei nu a înţeles nimic din ultimii 30 de ani.

La mulţi ani Justiţiei române! La mulţi ani tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest nobil domeniu al justiţiei!”, a transmis premierul Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.