Bucureștiul se pregătește pentru valul 4 al pandemiei de Covid-19, care ar putea lovi undeva la mijlocul lunii septembrie. Avertizarea a fost lansată de prefectul Capitalei, Alin Stoica, după o ședință cu specialiști din cadrul administrației publice.

Conform sursei citate, autoritățile locale se așteaptă ca, în septembrie, numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 să fie în jur de 1600 zilnic.

”S-a declarat, de altfel, că undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1600 de cazuri pe zi, ceea ce este foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, cel puțin în București, pentru că în București-Ilfov, pentru că estimăm că pe București-Ilfov vor fi cam jumătate din numărul de cazuri.

Și atunci trebuie să ne pregătim, pentru ca tot sistemul sanitar să facă față. Sistemul sanitar, din punct de vedere material, este în regulă. Trebuie să ne asigurăm că și personalul este în regulă. Trebuie să punem mult accent pe vaccinarea personalului sanitar, în așa fel încât el să nu fie afectat de următorul val.” – a declarat prefectul.

El a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire între specialişti şi personal didactic pe tema vaccinării împotriva COVID-19. Alin Stoica a spus că profesorii intră în contact cu elevii care sunt la o vârstă la care nu pot fi vaccinaţi, ca atare sunt mai expuşi şi prin intermediul lor se poate transmite virusul mai uşor.

″Şi pentru populaţia generală urmează să luăm şi alte măsuri privind creşterea numărului de vaccinări. Deocamdată, suntem destul de jos, cam în jur de 1.000 de vaccinări pe zi, nu vorbim de cei care vin la rapel (…) Există deocamdată o discuţie cu CNCAV, nu am la acest moment nişte măsuri concrete pentru a creşte rata de vaccinare în Bucureşti (…) Avem capacitatea de vaccinare, avem dozele, avem informarea făcută”, a afirmat Alin Stoica.

Afirmațiile lui Stoica vin la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus la postul public de televiziune că este foarte posibil ca tulpina Delta să devină una dominantă și în România, așa cum se întâmplă deja la nivelul Uniunii Europene.

Mihăilă a afirmat că specialiştii se aşteaptă la un număr mare de infecţii, dar partea optimistă este că persoanele vaccinate sunt protejate.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.