Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord și membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, îl contrazice pe Papa Francisc. Astfel, avem scandaluri paralele și în politică, și în religie. Sare și pâine mai trebuie! 

„Căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată! Orice abatere de la aceste norme este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură și cu legile morale sădite de Dumnezeu în om”, spune Preasfințitul Macarie.

În România nu există nici toleranță nici legi care să ferească de discriminare comunitatea homosexuală. Abia acum există încercări timide de legi, dar nu cu prea mari reușite. Lumea politică este timidă când vine vorba de a pierde voturi, astfel luptele sunt abandonate imediat, dacă acestea nu sunt benefice.

Aveam un proiect de lege depus la Senat în urmă cu două săptămâni care dorea să reglementeze parteneriatul pe viaţă. Acesta ar urma să se încheie la notar, inclusiv între persoane de acelaşi sex, şi să ofere partenerilor aceleaşi drepturi primite de soţi în urma căsătoriei. Momentan, este la începutul parcursului Legislativ.

A mai existat ce-i drept o încercare de proiect asemănător în 2018 care reglementa parteneriatul civil, dar a eșuat. Cel de acum vrea să reglementeze parteneriatul pe viață. Prevederile sunt asemănătoare, diferă însă denumirea.

Ne amintim că PSD a inițiat în toamna lui 2018 sub comanda pușcăriașului Dragnea, un referendum pentru a accentua și mai mult ideea de familie tradițională. Căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie trebuia să înlocuiască sintagma “între soți”, prezentă și acum în Constituție.

Referendumul a eșuat lamentabil, fiind doar o uriașă risipă de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.