AUR a ajuns, potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, pe locul 3 în opţiunile de vot ale românilor, şi are potenţialul de a lua aproape o treime din voturi, susţine politologul Remus Ştefureac.

Asta, în timp ce o mare parte dintre români consideră acesta ca fiind un partid extremist. Totuși, aceștia nu contrează în sondaje, deoarece nu merg la vot și se rezumă doar la injurii pe Facebook la adresa partidului, crezând că așa se face schimbarea în politică. Evident, vorbind de un partid nou, ar fi și culmea să-l schimbăm deja. Ceilalți ne-au furat 31 de ani și nu am fost în stare… 

Politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP și coordonatorul grupului de analiză Strategic Thinking, a analizat la EuropaFM scena politică românească în acest moment.

“AUR a ajuns pe locul 3, iar un 15-17% nu e deloc surprinzător, dată fiind vizibilitatea pe care a avut-o”, spune Remus Ştefureac. “Potenţialul maxim al acestui partid, dacă analizăm raportarea românilor la temele esenţiale ale AUR sugerează acelaşi bazin care se duce de la 25 la 35%. Potenţialul acestui partid se duce spre 30%.”

“Dar PSD poate să-şi recupereze o parte din publicul care ar vota astfel de mesaje, chiar şi PNL, pe o linie conservatoare, poate rupe din acest curent”.

Mai multe detalii, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.